Muziek, Voorstellingen

Eurovisie Songfestival krijgt Amerikaanse versie

Komt er een officiële Amerikaanse tegenhanger van het Eurovisie Songfestival? Daar lijkt het inmiddels wel op! De European Broadcasting Union (EBU) heeft de Zweedse producent Brain Academy opdracht gegeven om in 2021 een Amerikaanse editie te organiseren. Het Zweedse dagblad Aftonbladet schrijft dat Brain Academy met zeker tien partijen aan het praten is.

Daarmee staat een American Song Contest al bijna in de steigers. Aftonbladet sprak oprichter Peter Settman van Brain Academy. Die vertelt dat tien partijen interesse hebben in het uitzenden van een American Song contest.

Toch moet er nog wel een hoop gebeuren. De opzet is bijvoorbeeld nog steeds onduidelijk. 'We kijken nu hoe we Eurovisie kunnen vertalen naar een Amerikaans concept,' zo vertelt Settman. 'Wie gaan het tegen elkaar opnemen: staten, steden, of artiesten? Daar proberen we nu uit te komen.' Blijkbaar willen de verschillende landen niet de muzikale strijd met elkaar aan gaan. Dat zou het ook een stuk minder spannend maken: in Noord Amerika heb je 23 verschillende landen, maar het gros van het continent bestaat uit de VS en Canada...

In 2016, 2017 en 2018 werd het Eurovisie Songfestival uitgezonden in de Verenigde Staten. Dit jaar echter, was er geen interesse.

In Europa is voorlopig maar één vraag belangrijk: in welke stad gaat het Songfestival plaats vinden? Wordt het Rotterdam of toch Maastricht?

Ben je op zoek naar een concert? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Foto: Andres Putting

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater