Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Maastricht of Rotterdam? Het wordt steeds spannender
06-08-2019

Maastricht of Rotterdam? Het wordt steeds spannender

Het wordt steeds spannender; wordt Maastricht of Rotterdam de organisator van het Eurovisie Songfestival? Op verzoek van de selectiecommissie - bestaande uit afgevaardigden van de NPO, NOS en AVROTROS - moeten de twee steden nog extra informatie aanleveren.

Die extra informatie moet uiterlijk vrijdag binnen zijn. Om welke informatie het precies gaat, is niet bekend. Maar de woordvoerder van het MECC - de locatie voor het festival in Maastricht - legt uit: "Denk bijvoorbeeld aan hoe het zit met bepaalde vergunningen of het programma van de side events". Ook de zegsman van de gemeente Rotterdam noemt geen concrete voorbeelden, maar heeft het over "de puntjes op de i" zetten.

De nieuwe informatie gaat in het bidbook. Op basis daarvan en de werkbezoeken adviseert de selectiecommissie vervolgens de European Broadcast Union (EBU). Volgens plan weten we dan half augustus waar het songfestival volgend jaar plaatsvindt.

Promotiefilmpje


Duncan Laurence was maandag al in Maastricht om een promotiefilmpje op te nemen. Later gaat hij ook nog naar Rotterdam. Wat hij precies doet, blijft onduidelijk.

Foto: AVROTROS

Gerelateerd nieuws