Toneel, Voorstellingen

De Aanslag terug als toneelstuk met Victor Löw

Het toneelstuk De Aanslag keert terug naar het theater. De bewerking op het beroemde boek van Harry Mülisch zal in 2020 te zien zijn met Victor Löw, Peter Bolhuis en Henriëtte Tol in de hoofdrollen. Dat maakt Bos Theaterproducties bekend, die opnieuw de productie zal verzorgen.

Het toneelstuk De Aanslag was tien jaar geleden voor het laatst te zien op het Nederlandse toneel. Die werd toen zeer lovend ontvangen, dus misschien is het niet helemaal toeval dat een hoop acteurs en theatermakers terugkeren voor deze productie. Ursul de Geer gaat opnieuw regisseren. Victor Löw en Peter Bolhuis speelden ook al eerder de hoofdrollen. Hieronder zie je de trailer van de productie uit 2011.

De première van De Aanslag is gepland op 19 maart in de Stadsschouwburg van Haarlem. De productie wordt opgedragen aan Harry Mülisch, de schrijver van het boek, die in 2010 is overleden.

De Aanslag is een klassieker van de moderne Nederlandse literatuur. Er werd ook een Nederlandstalige speelfilm van gemaakt, die zelfs een Oscar won. In De Aanslag volg je het leven van Anton Steenwijk. Als hij 12 jaar oud is, worden zijn ouders opgepakt door de Duitsers en gefusilleerd als represaille voor de moord op een collaborerende politieagent. Deze gebeurtenissen blijven de rest van zijn leven aan hem knagen.

Ben je op zoek naar een toneelstuk? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater