Artiesten

Hiep hiep! Aart Staartjes wordt vandaag 81 jaar

Aart Staartjes viert vandaag zijn verjaardag. Hij wordt 81 jaar. De theatermaker bouwde een mooie carrière op gedurende zijn leven. Hiervoor kreeg hij in 2001 zelfs de Gouden Beeld Carrière Award.

Staartjes kennen de meesten van Sesamstraat. Daarin speelt hij vanaf 1984 de chagrijnige Meneer Aart. Maar de acteur was bij nog meer kinderprogramma's betrokken. Zo bedacht Staartjes begin jaren zeventig het kinderprogramma Stratemakeropzeeshow en speelde vanaf 1975 Toon in De Film van ome Willem.

Producties voor volwassenen

Begin deze eeuw ging hij een andere kant op en speelde ook in producties voor volwassenen, zoals het televisiedrama Mevrouw de minister en de tv-serie Waltz.

Filmdebuut Amerika

De afgelopen tijd was Staartjes een paar keer in het nieuws. Wij berichten gisteren nog over het mooie nieuws dat de film Bloody Marie zijn debuut beleeft in de Verenigde Staten en Canada. Wat minder goed nieuws kwam begin februari naar buiten; Staartjes zag vanwege gezondheidsredenen af van zijn rol in het toneelstuk Een goed mens.

Einde Sesamstraat

Aart Staartjes kwam gisteren ook in het nieuws, omdat volgens hem Sesamstraat gaat stoppen. Bij Radio538 vertelde hij dat de laatste afleveringen al vorig jaar maart zijn opgenomen. Ook denkt hij niet meer terug te keren als Meneer Aart in het programma. De NTR liet later weten dat de uitspraken van Staartjes niet kloppen.


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater