Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Winternachten festival 2019
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Winternachten festival 2019

Youp van 't Hek, Radna Fabias e.a.

Writers unlimited organiseert de 24e editie van het festival Winternachten in Den Haag. Het motto van dit jaar is 'Who wants to live forever?'. Dit jaar zijn er maar liefst 90 schrijvers, dichters, denkers en musici te zien uit binnen- en buitenland.

Het festival wordt georganiseerd door de hele stad. van 17 tot en met 19 januari kun je naar speciale evenementen in de Haagse Hogeschool, het Theater aan het Spui, het Filmhuis Den Haag, het Dakota Theater en vele andere plekken in de stad.

Hieronder zie je het programma van het Theater aan het Spui tijdens het festival.

17 januari:
- Opening Night - met poëzie, muziek: Free the Word!

18 januari:
- Friday Night Unlimited - schrijvers, dichters, spoken word en films

19 januari:
- Youp van 't Hek - boekbespreking Wij (Us, 2015) van David Nicholls.

- Re-inventing Europe - met dichter Adam Zagajewski, politiek filosoof Luuk van Middelaar en schrijver en cultuurhistoricus David van Reybrouck.

- Ian Buruma bespreekt zijn favoriete boeken: Een domein van duisternis (1964), Berlin Alexanderplatz (1929) en De liefde van een dwaas (1924).

- Friday Night Unlimited - schrijvers, dichters, spoken word en films

20 januari:
- Schrijversfeest, met een optreden van zangeres, cabaretière en actrice Jenny Arean. Er is veel muziek en er worden een aantal belangrijke prijzen uitgereikt. Nelleke Noordervliet krijgt de Constantijn Huygens-prijs, Jan van Aken ontvangt de F. Bordewijk-prijs en Annemarie Estor mag de Jan Campert-prijs op komen halen. Marja Pruis zal bovendien de tweejaarlijkse J. Gresshof-prijs in ontvangst mogen nemen.

Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.