Cabaret, Voorstellingen

Youp van 't Hek denkt over allerlaatste oudejaarsconference

Youp van 't Hek is aan het nadenken over een nieuwe - en waarschijnlijk allerlaatste - oudejaarsconference. "Er is al voorzichtig contact geweest met BNNVARA en wellicht mag ik hem in 2020 doen," zo vertelt de gevierde cabaretier aan Nu.nl. "Eerst maar eens kijken of ik dan nog leef, of BNNVARA er nog is en of de wereld dan nog bestaat. Als dat allemaal het geval is, wordt het mijn tiende oudejaarsconference. Dat zou zomaar een mooi moment kunnen zijn voor de allerlaatste."

Youp van 't Hek maakte in 2017 voor het laatst een oudejaarsconference. De eerste mocht hij spelen in 1989, in navolging van Wim Kan, Seth Gaaikema en Freek de Jonge. Hij heeft er momenteel negen op zijn naam staan.

In het zelfde interview vertelt Youp dat de oudejaarsconference haar originele functie, mensen met elkaar verbinden, een beetje is kwijt geraakt. "De tijd van Wim Kan, die van saamhorig tegelijk kijken met z'n allen, is voorbij," zo mijmert hij. "In die zin heeft de oudejaarsconference haar langste tijd gehad." Dit geldt trouwens ook voor hemzelf: ook Youp zal de conference waarschijnlijk pas op een later moment gaan kijken. "Op de avond zelf eten we met vrienden en halen we de televisie meestal niet."

Hieronder zie je de trailer van zijn oudejaarsconference uit 2017.

De oudejaarsconferences op de televisie worden dit jaar verzorgd door twee cabaretiers. Marc-Marie Huijbregts speelt 2018: Onderweg naar Morgen op NPO 1. Guido Weijers speelt zijn Oudejaarsconference op RTL 4.

Ben je op zoek naar een cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater