Artiesten

'Willemijn Verkaik goede kandidaat Eurovisiesongfestival'

Musicalster Willemijn Verkaik is een goede kandidaat het Eurovisie Songfestival. Dat zei muziekproducer Eric van Tijn vrijdag op Radio 2. "Ik zou het heel anders aanpakken dan ze het de laatste jaren doen", aldus Van Tijn.

Verkaik werkte de afgelopen jaren in het buitenland. Dinsdag maakte ze in Tijd voor Max bekend dat ze naar Nederland komt. Ze heeft namelijk een hoofdrol in Aida in Concerts.

Nog geen deelnemer

Voor het Eurovisie Songfestival is nog geen deelnemer gekozen. Dat liet Jan Smit eerder dit jaar weten aan NU.nl. "Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat we nog niemand gevonden hebben." De zanger is lid van het comité dat een afgevaardigde kiest.

Liedje 50 procent zeker

De keuze voor het liedje was wel voor 50 procent gemaakt, volgens Smit. "We hebben niks definitief besloten. Er zijn verschillende schrijvers."

Maar is er eenmaal een lied? Dan kunnen ze de artiest zoeken. "Dat hoeft geen heel bekende Nederlander te zijn." Volgens hem is het belangrijker hoe iemand het liedje brengt. "Wie dat doet, moet niet zo veel uitmaken."

Maan of Romy

Het AD noemde vorig jaar zangeressen Maan en Romy Monteiro als goede opties. De dames zijn "charismatische én vocaal veelzijdige entertainers." Verder noemde de krant een danceproductie van een bekende Nederlandse dj als mogelijkheid.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in Tel Aviv, Israël. De halve finales zijn op 14 en 16 mei. De grote finale is op zaterdag 18 mei.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater