Artiesten

Urbanus keert terug naar Nederland met theatertour

Hij is terug van weggeweest: de Vlaamse komiek Urbanus. Althans in Nederland, want hij keert het volgende seizoen terug met een nieuwe theatershow.

Op dit moment speelt Urbanus in Vlaanderen met de succesvolle show Trecto Pnix. Onder de titel Lij Kner Ge Sop komt hij daarmee naar ons land.

Komend jaar is ook een bijzonder jaar voor de Vlaming; hij wordt in juni namelijk 70. De Belgische tv-zender Eén besteedt hier aandacht aan met de vijfdelige documentaire Urbanus 70. Hierin gaan vrienden en collega's op zoek naar antwoorden op vragen, zoals houdt Urbanus maat op een gitaar, wat zou er zijn gebeurd als hij eerder zijn geliefde had ontmoet en hoe ziet planeet Urbanus er uit?

Urbanus - wiens echte naam Urbain Servranckx is - treedt op sinds 1973. Hoewel veel Nederlanders hem kennen van de films, maakte hij onder andere ook muziek, theatershows en strips. Zijn twee films Hector (1987) en Koko Flanel (1990) waren grote successen. De films waren tot 2008 in België zelfs de grootste kassuccessen in de filmgeschiedenis van het land. Zijn humor is een combinatie van onder meer absurdisme, volks, subversief en anarchistisch.


Kijk snel voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater