Artiesten

Tadaa! Hier zijn de leukste kersthits van eigen bodem!

Ook in ons eigen taaltje zijn grote kersthits geschreven. En dat zijn er nog behoorlijk wat! We pikken er een aantal uit en zijn benieuwd welke jij de leukste vindt.

André Hazes - Eenzame kerst

Ah, wie kent het niet? Deze kerstklassieker kan iedereen meezingen. Met stip op nummer één dus! En zeg nou zelf, hebben we ons allemaal niet eens eenzaam gevoeld deze dagen? Niet getreurd, zet gewoon deze hit op en snotter mee met ons aller André.

Dennie Christian - Dit kerstfeest

Onze gezellige oosterbuur Dennie Christian heeft zich gewaagd aan een echte internationale topper: Last Christmas, maar dan in een Hollands jasje. "Dit wordt een kerstfeest om nooit te vergeten," aldus de schlagerzanger. In ieder geval een liedje om nooit te vergeten, wanneer je het één keer hebt gehoord.

Rob de Nijs - Natte Kerst

De zoetgevooisde stem van Rob de Nijs leent zich als geen ander voor mooie liedjes, maar ook het ruigere kerstwerk is aan hem besteed. Dit lied stamt uit de tijd waarin hij nog samen met Belinda een natte kerst beleefde. Het winterweer was toen blijkbaar al net zo pet als tegenwoordig.

De Toppers - Een heel gelukkig kerstfeest!

De toppers konden natuurlijk niet uitblijven, en ze zingen dan ook de kerststerren van de hemel in dit lied. "Ik heb de dennennaalden en piek van vorig jaar nog in mijn onderbroek zitten!" brult Geer aan het begin. Kortom, zet dit lied op en het wordt weer een kerst om te gieren mensen!

Joop Visser en Jessica van Noord - Jozef

Joop & Jessica zijn een klasse apart in dit overzicht! Op geheel eigen wijze vertellen ze ons het kerstverhaal. Wedden dat dit deuntje in je hoofd blijft zitten?

Jan Smit - Eindelijk Kerstmis

Toen onze Jan nog een Jantje was maakte hij een mooie kerst-cd. Met zijn engelenstem kreeg hij elke oma aan het huilen met klassiekers als 'De kleine trommelaar'. Achttien jaar later doet hij het nog eens dunnetjes over met een gloednieuw album. Kleine jongens worden groot: inmiddels is hij zelf papa van drie kinderen en spreekt hij ons toe vanuit zijn zetel met de wijze woorden: "Geniet van deze kerst met elkaar, want de volgende is pas volgend jaar". En zo is het maar net!

Youp van 't Hek - Flappie

Hij mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje: Youp van 't Hek en zijn Flappie. Het zal je konijntje maar wezen, dat daar dampend op de kerstdis ligt! Een liedje met een lach en een traan dat nooit gaat vervelen.

't Is Weer Kerstmis - Arno Kolenbrander

Ken je hem nog, Arno Kolenbrander? In 1995 won hij de soundmixshow met een prachtige vertolking van Why God Why uit de musical Miss Saigon. Het was de laatste jaren wat stil rondom Arno, maar stilzitten doet hij zeker niet. Deze kerst wakkert hij onze nostalgische gevoelens aan met dit uptempo nummer op een wel heel bekende melodie.

Marco Borsato - Kerstmis

Marco Borsato laat het dak eraf gaan met zijn vrolijke kerstliedje. In de clip zien we een keur aan sterren uit de film 'Het Geheim' voorbijtrekken.

O'G3NE - Alles Is Nog Hier

Misschien wel het aangrijpendste lied in dit rijtje, wanneer je bedenkt dat de zussen Amy, Shelley en Lisa het gemis van hun moeder treffend vatten in dit lied. "We hebben vorig jaar geprobeerd de draad weer op te pakken. Om kerst weer te vieren zoals andere jaren: bij de boom met z'n allen. Maar het wordt nooit meer zoals het was."

Koos Alberts - Waarom ben ik met kerstmis zo alleen

Natuurlijk geven we Koos een plekje in dit overzicht. Dit jaar overleed hij, en voor zijn grote liefde Joke zal de titel van dit lied treffender zijn dan ooit.

Zit jouw favoriet hier tussen? Of heb je nog een andere luistertip? Laat het ons weten in een reactie op Facebook!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater