arrow down

Informatie

Hotel Johannes Vermeer brengt met haar allure een ode aan de bekende 17e eeuwse kunstschilder. Zijn nalatenschap is nog overal in Delft te vinden, en ook deze bijzondere plek ademt de sfeer van De Gouden Eeuw.

De dertig kamers - waaronder vijf luxe suites - zijn een toonbeeld van smaak, waarbij het kleurgebruik en de lichtval zo uit één van Vermeers schilderijen lijken te komen. Vroeger huisde een sigarenfabriek in het pand. De oude directiekamer is zelfs intact gebleven en omgetoverd tot de Heerenkamer van Hotel Johannes Vermeer. Na een grondige renovatie van de kamers, brasserie, binnentuin en het dakterras is het nog beter toeven in het prachtige hotel. 

't Straatje van Vermeer

Lekker ontbijten, lunchen en dineren doe je bij Brasserie 't Straatje van Vermeer, gelegen op de begane grond van het hotel. Hier geniet je van een uitgebalanceerd ontbijt, een uitgebreide lunch of een lekkere daghap. Tussen half april en half oktober kun je ook terecht op de gezellige terrasboot.  

 

Theater in de buurt

arrow down

Bereikbaarheid

Hotel Johannes Vermeer is prachtig gelegen aan de Molslaan: een sfeervolle gracht midden in het centrum van Delft. Een dagje winkelen of een mooie voorstelling bezoeken combineert prima met een overnachting in het hotel, want alles ligt op loopafstand. Er is hier zoveel te beleven, dat een rondleiding door de stad een hele leuke kennismaking is. Dit kan zowel lopend als per fiets, segway of rondvaartboot. En laten de startpunten nu vlakbij het hotel liggen! Ga op avontuur en ontdek de Botanische Tuin, Nieuwe Kerk, museum Het Prinsenhof en vele andere bezienswaardigheden. 

Station Delft ligt op slechts acht minuten loopafstand van het hotel. Hier stoppen ook diverse bussen en trams. Kom je met de auto? Parkeren kan vlakbij het hotel in de Zuidpoort Garage. Koop met korting een uitrijkaart bij de receptie van het hotel. Je reis plan je eenvoudig via Google Maps of 9292.nl.

Theater in de buurt

Hotel Johannes Vermeer
52.010489
4.3615391
Rietveld Theater (Delft)
52.0136
4.36067
Theater de Veste (Delft)
52.0085
4.36296

Theaters in de buurt

Restaurants in de buurt

gerelateerd nieuws

Doorstart voor de musical Willem van Oranje

Doorstart voor de musical Willem van Oranje

Rick Engelkes trekt zich terug als producent.

Laatste nieuws

Sieneke over theatertour met Frans Bauer: "Mijn band met Frans is alleen maar sterker geworden"

En wij spraken haar over de theatervoorstelling 'N avond met jou.

01 dec 2023

Musical van de Maand: De Hospita

Een bruisende musicalcomedy met Simone Kleinsma en Paul Groot.

30 nov 2023

Theater.nl bezocht: Laagland - Het Nationale Theater

Een pijnlijk realistisch beeld van een land vol polarisatie, angst en wantrouwen.

30 nov 2023

Burn-out Freek Bartels: geen Jesus Christ Superstar

Lucas Hamming vervangt Bartels in de rol van Judas.

27 nov 2023