Artiesten

Stef Bos, Anita Meyer en Glennis Grace in strijd tegen kanker

Stef Bos, Anita Meyer, Glennis Grace en vele anderen maken zich sterk tegen kanker volgende week woensdag! Dit doen ze tijdens een grote benefietshow van KWF Kankerbestrijding die wordt uitgezonden door AVROTROS.

Ook Frans Bauer, Youp van 't Hek, Davina Michelle, Milow en Kjeld Nuis dragen hun steentje bij. "Kanker raakt ons allemaal," aldus Stef Bos, en hij kan het weten. Zijn vader overleed aan deze vreselijke ziekte, en het was tijdens deze periode dat Bos zijn aangrijpende lied 'Papa' schreef. "Daarom doe ik mee aan Nederland staat op tegen kanker. Ik wilde mijn vader tijdens zijn ziekte steunen en met dit lied zeggen hoeveel ik van hem hield."

Anita Meyjer

Voor Anita Meyer kwam de ziekte akelig dichtbij: "Ik zing een bijzonder lied, opgedragen aan mijn beste vriend en voormalig echtgenoot Ton. "Hij overleed twee jaar geleden aan maagkanker en ik mis hem nog elke dag", zo vertelt ze. Het lied dat ze aan hem opdraagt is 'Hart van mijn gevoel', samen met De Kast.

Sta op tegen kanker

De televisieshow 'Nederland staat op tegen kanker' is live te volgen op 15 mei van 20.30 - 22.00 uur op NPO1. Bekende en onbekende Nederlanders die zelf -of in hun directe omgeving- te maken hebben gekregen met kanker delen hun persoonlijke verhalen. Ook brengen onderzoekers ons op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het onderzoek. Frits Sissing neemt de presentatie voor zijn rekening en Nicolette Kluijver leidt een lint van honderden mensen door het centrum van Den Bosch, die allemaal een foto bij zich dragen van een iemand die getroffen is door kanker. Bekende deelnemers aan de stoet zijn Albert Verlinde en Dennis Weening. "Vaak worden er vrij intensieve acties georganiseerd om geld op te halen, maar deze keer kan echt iedereen het," aldus Verlinde. "Dat vind ik zo sympathiek en daarom vraag ik iedereen mee te doen." Lees hier hoe je mee kunt doen.

Bekijk hier een compilatie van de uitzending uit 2018 vanuit Alkmaar.

Benieuwd welke voorstellingen er spelen in de theaters? Bekijk hier het volledige theateraanbod!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater