Artiesten

Rob de Nijs kondigt einde carrière aan wegens Parkinson

Het nieuws kwam keihard aan bij de zanger: Rob de Nijs is gediagnosticeerd met Parkinson. Hoewel hij zeker niet bij de pakken neerzit, kondigt hij nu wel het einde van zijn carrière aan.

"Het is natuurlijk dramatisch nieuws. Maar we zijn er niet door platgewalst. Eerst wel, nu weer overeind gekrabbeld en het gaat weer." Dat Rob kwakkelt met zijn gezondheid, werd eerder al pijnlijk duidelijk. Zo viel hij kortgeleden nog achterover van een podium, en werd dit filmpje massaal gedeeld door verontruste fans.

"Aan dat gepanikeer heb je niks"

Hoewel Rob al vijftien jaar last heeft van trillingen - "Dat begon ooit met een kopje koffie neerzetten. En het werd steeds erger, maar toch heette dat een tremor en géén Parkinson," - is de diagnose Parkinson pas sinds enkele weken bekend in Huize De Nijs. Rob kan gelukkig rekenen op veel steun van zijn vrouw Henriette, met wie hij zoon Julius heeft. "We hebben het er niet de hele dag over, zeker niet. Maar zodra ik 's morgens wakker word, is het besef er wel natuurlijk. En dat is zwaar. Het is een progressieve ziekte, hè? Het wordt alleen erger, nooit meer beter. En hoe het gaat verlopen, we laten het maar op ons afkomen. Henriëtte is geweldig. Die was verpleegster vroeger, dat kan nog van pas komen. Ze is heel sterk en geweldig. Heel nuchter, en dat moet je hebben. Aan dat gepanikeer heb je niks."

Einde carrière Rob de Nijs

Rob verwacht dat hij nog een jaar op het podium kan staan. Hij wil zijn zestigjarige carrière goed afsluiten voor zijn fans, maar kan het zelf nog amper geloven. "Het is niet anders, lieve mensen. Aan alles komt een einde. En het einde van mijn carrière kondig ik hierbij aan, terwijl ik het liever allemaal anders had gezien en nóg liever nog jaren was doorgegaan. Ik hou nog steeds van mijn vak, maar dit was het...bijna! En als ik dat nu voor het eerst hardop zeg, valt dat nauwelijks nog te geloven. Zingen, optreden, wás al die jaren mijn leven. Ik hoop de tijd en de kracht te hebben dat op een mooie manier te kunnen afsluiten."

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater