Artiesten

Peer Mascini (78) overleden

Acteur Peer Mascini is overleden. Hij werd 78 jaar. Dat heeft zijn manager afgelopen vrijdag bekend gemaakt. Peer Mascini was een gevierd acteur in het theater en kreeg een Gouden Kalf voor zijn rol in de film Blind Date, van regisseur Theo van Gogh. Toch wordt Peer Mascini vooral herinnerd door de beroemde zin: 'Ik had nog zo gezegd: GEEN BOMMETJE!'. Hij werd wereldberoemd dankzij de reclamecampagne van zuivelmerk Melkunie.

De acteur overleed in zijn woonplaats Amsterdam na een kort ziekbed. Waar hij aan is overleden is onbekend. Zijn familie heeft namelijk laten weten niet te willen reageren. Ook willen zij voorlopig niet in de publiciteit komen.

Peer Mascini: jarenlang gezicht van Melkunie

Zelfs op 2000 kilometer afstand van Nederland werd Peer Mascini nog herinnerd aan zijn beroemde rol in de Melkunie reclamecampagne. Dat vertelde hij tien jaar geleden nog in De Wereld Draait Door (zie het filmpje hieronder). Het filmpje waarbij de koe in het zwembad sprong, won in 1997 de Gouden Loeki voor allerbeste reclame. De acteur maakte sindsdien tientallen reclamespotjes voor het zuivelmerk.

Het succes leek hij niet erg te vinden, ook al was de reclamewereld not done voor een serieuze acteur. 'Ik heb er vooral veel plezier van gehad', vertelde Mascini in een interview met AD in 2014. 'In de toneelwereld was het not done, maar ik heb zelden een rol misgelopen door mijn spotjes.'

Acteur van Orkater

Toch was Mascini vooral veel acteur als theateracteur. Hij was tot en met 1980 een vaste acteur in het gezelschap van Hauser Orkater, de voorloper van Orkater. Ook daarna was hij vaak in het theater te zien.

Bovendien speelde Peer Mascini in verschillende bekende Nederlandse films. Hij won in 1996 een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in Blind Date van Theo van Gogh. Maar hij speelde bijvoorbeeld ook in 'De Lift' van Dick Maas, 'Filmpje!' van Paul de Leeuw en 'Sextet' van Eddy Terstall.

Ben je op zoek naar een voorstelling? Kijk dan in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater