Artiesten

Hoera! Paul van Vliet viert 84e verjaardag

Paul van Vliet viert vandaag zijn 84e verjaardag. Hoe de cabaretier zijn verjaardag viert weten we niet, maar hopelijk heeft hij een mooie dag.

Paul van Vliet startte zijn carrière in de jaren vijftig in Leiden tijdens zijn studie rechten. Hij speelde in diverse gezelschappen en richtte Theater Pepijn op in Den Haag.

Vele prijzen

Tijdens zijn carrière won hij vele prijzen, waaronder de Gouden Harp en een Edison. En sinds 2001 is hij Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Stoppen

Eind 2017 deelde hij mee te stoppen met optreden. Hij wilde alleen nog voor incidentele voorstellingen op het podium staan.

Zijn laatste grootste voorstellingenreeks was met zijn show Alleen op zondag, waarmee hij veel succes had. "Een prachtig staartje van mijn carrière waar ik met volle teugen van geniet", zei hij daarover.

Eenmalige voorstelling

Na zijn 'pensionering' stond Van Vliet dus nog incidenteel op het podium. Zo gaf hij in mei dit jaar een eenmalige voorstelling in theater De Lievekamp in Oss ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het theater.

Terug in het theater

En ook dit seizoen kunnen we Paul in het theater vinden. Onder begeleiding van het Noordpool Orkest brengt hij in een nieuwe show de disciplines zingen en schrijven samen. Van Vliet schreef namelijk nadat hij stopte met vaste optredens het boek Brieven aan God en andere mensen, met nooit verzonden persoonlijke brieven aan mensen in zijn directe omgeving. In de voorstelling zingt Paul bekende en minder bekende liedjes en vertelt hij een aantal verhalen uit zijn boek.

Foto: Roy Beusker

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater