Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Paul van Vliet stopt met optreden
04-09-2017

Paul van Vliet stopt met optreden

Paul van Vliet geeft op zondag 10 december zijn allerlaatste optreden. Daarna stopt de gevierde cabaretier met spelen. Alleen voor incidentele voorstellingen zal hij nog op het podium staan, zo laat Van Vliet weten.

Dit betekent dat Paul van Vliet nog in totaal 6 normale voorstellingen zal spelen in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en hij op 82-jarige leeftijd met pensioen zal gaan. Hij zal nog wel actief blijven als ambassadeur voor Unicef.

Er is een stormloop ontstaan op de resterende kaarten van Paul van Vliet zijn laatste voorstelling, 'Alleen op zondag'. Paul van Vliet laat weten dat hij zeer trots op het grote succes is: 'Mijn voorstellingen zijn door een groot publiek van alle leeftijden dankbaar omarmd. Een prachtig staartje van mijn carrière waar ik met volle teugen van geniet'.Paul van Vliet begon zijn carrière in de jaren vijftig in Leiden terwijl hij rechten studeerde. Daar studeerde hij tegelijkertijd met prinses Beatrix, met wie hij goed bevriend is. Hij speelde in diverse gezelschappen en is de oprichter van Theater Pepijn in Den Haag. Tijdens zijn carrière won hij vele prijzen, waaronder de Gouden Harp en een Edison. Sinds 2001 is hij Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Gerelateerd nieuws