Toneel, Voorstellingen

Mike Weerts maakt stuk over postpartum depressie van zijn vrouw

Acteur Mike Weerts maakt een theaterstuk dat is gebaseerd op de postpartum depressie van zijn vrouw Willemijn. De voorstelling 'Wolk' gaat volgende maand in première.

Samen met zijn vrouw heeft Weerts twee kinderen, maar het gezin bevond zich zeker niet altijd op een roze wolk. Na de geboorte van hun tweede kind belandde Willemijn in een depressie. Hoewel de klachten aanhielden, lukte het ze niet direct de juiste hulp in te schakelen. "Het duurde lang voordat ik de juiste diagnose kreeg, waardoor het heel moeilijk was om passende hulp te vinden. Met deze voorstelling hoop ik dat de omgeving en hulpverleners een duidelijker beeld krijgen van de ziekte," aldus Willemijn die merkte dat er een taboe heerste op het onderwerp. In het stuk staat de strijd en de zoektocht van hoofdpersoon Eva centraal.

Acteercarrière Mike Weerts

Na zijn toneelopleiding aan de school voor drama in Eindhoven acteerde Mike Weerts in vele film- en televisieproducties, waaronder 'De bende van Oss' en 'Of ik gek ben'. Ook speelde hij mee in theaterproducties als Petticoat, Baantjer, Dansen met de vijand en All Stars. De voorstelling is een creatie van het productiebedrijf van het stel: A.S.O. Productions, waarbij ze speciaal voor dit stuk de samenwerking zijn aangaan met zorgverzekeraar VGZ. Weerts tekent voor de regie en zijn vrouw bedacht het concept, schreef het script en speelt zelf een rol in het stuk.

Bespreekbaar maken postpartum depressie

De voorstelling past in de landelijke bewustwording omtrent de aandoening waar circa 10-15% van de moeders mee kampt. De campagne is dit jaar van start gegaan en heeft als doel postpartum depressie bespreekbaar te maken. De première van 'Wolk' is op 19 december in Pand P in Eindhoven en speelt daarna tot half februari door het land.

Benieuwd welke toneelvoorstellingen er momenteel spelen in de theaters? Kijk snel in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater