Theatermakers

Marc de Hond doet huwelijksaanzoek tijdens show Jochem Myjer!

Marc de Hond gaat trouwen met zijn grote liefde Remona Fransen! Gisteren vroeg hij de moeder van zijn twee kinderen ten huwelijk tijdens een show van Jochem Myjer in Carré.

Marc de Hond en zijn vriendin bezochten samen de voorstelling 'Adem in, adem uit' en na afloop verraste Myjer het publiek door De Hond op het podium te vragen. De Hond had zijn aanzoek zorgvuldig voorbereid en haalde het doosje met de ringen tevoorschijn. "Op je knieën is een beetje lastig, " grapte Myjer, waarna hij zelf een knielhouding aannam en De hond het woord gaf.

Rolstoelbasketballer

De Hond is de zoon van opiniepeiler Maurice de Hond en heeft twee kinderen met zijn verloofde Remona Fransen: de bijna tweejarige Livia en James, die in augustus werd geboren. Het stel ontmoette elkaar acht jaar geleden tijdens een training, waar oud-atlete Fransen trainde voor de zevenkamp en hij als rolstoelbasketballer voor het Nederlands team.

Kwaadaardige tumor

In 2002 werd De Hond geopereerd voor een tumor in zijn ruggenmerg. Tijdens een operatie raakten er zenuwen bekneld, waarop niet snel genoeg werd ingegrepen door het medisch personeel. Het levert hem een dwarslaesie op waardoor hij in een rolstoel terecht komt. Afgelopen december kreeg De Hond de schrik van zijn leven toen er opnieuw een kwaadaardige tumor -ditmaal in zijn blaas- werd ontdekt. Momenteel ondergaat hij een chemokuur. "In het ideale scenario gaan we de datum plannen zodra ik hersteld ben," aldus de presentator en theatermaker.

Jochem Myjer staat momenteel met zijn voorstelling 'Adem in, adem uit' in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater