Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Johnny Kraaijkamp speelt Gomez in The Addams Family
18-01-2018

Johnny Kraaijkamp speelt Gomez in The Addams Family

Johnny Kraaijkamp gaat weer een hoofdrol spelen in een musical: vanaf 20 november is hij te zien in de Nederlandse bewerking van Broadway-musical The Addams Family. Kraaijkamp zal Gomez spelen, de flamoyante vader van de griezelfamilie.

Daarmee is Johnny Kraaijkamp naast Pia Douwes te zien, die zijn echtgenote Morticia zal spelen. Gomez is een karakter dat makkelijk te typeren is als een temperamentvolle Don Juan met een subtiel luguber tintje. Hij is een schermer, een tangodanser en een sigarenroker die in tijden van zware stress met modeltreintjes gaat spelen. Daarnaast kan Gomez uitstekend messen werpen en hij aanbidt zijn vrouw met hart en ziel.

Dat is natuurlijk een fantastische rol voor Kraaijkamp, die al eerder comedy en musical combineerde in de Monty Python musical Spamalot. TEC Entertainment producent Marc Muller is dan ook bijzonder gelukkig met de casting: 'Met Johnny Kraaijkamp hebben wij een acteur van formaat kunnen toevoegen'.

De musical zal vanaf volgend seizoen rond reizen door heel Nederland en is in ieder geval te zien in Amsterdam en Den Haag. De Nederlandse bewerking van het script wordt geschreven door Jon van Eerd.

Foto: Karen Scheffers

Gerelateerd nieuws