Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Herman van Veen heeft truc om niet te krimpen
07-11-2018

Herman van Veen heeft truc om niet te krimpen

Herman van Veen is alweer 73 jaar en wil niet krimpen van ouderdom. Dit probeert hij te voorkomen met een simpele truc: gewoon aan de trap gaan hangen. Dat vertelde hij dinsdag in De Wereld Draait Door.

Van Veen vertelde er over zijn nieuwe boek over ouder worden, getiteld Voor het eerst, verhalen over ouder worden. Het ouder worden is iets dat hem bezig houdt en waar hij over praat met vrienden. Hieruit ontstond het idee om een boek te schrijven over het onderwerp, dat volgens Van Veen "autobiografisch met een twist" is.

Krimpen


In het boek schrijft hij ook over krimpen. Iets dat de zanger dus wil voorkomen door even aan de zoldertrap te gaan hangen. "Even helemaal uithangen. Dan voorzichtig een voet op de grond, want het moet weer terug in elkaar." Het zijn voor hem allemaal "dingetjes" die hem helpen. En met succes lijkt het: Van Veen is nu slechts een halve centimeter kleiner dan toen hij twintig was. Dat is een stuk minder dan zijn vrienden. "Ik zie nu gasten met wie ik gestudeerd heb en die gewoon 5 centimeter gekrompen zijn. Dat vind ik een beetje zonde. Ik wil dat niet kwijt."

En de muzikant wordt dan wel ouder, hij is nog lang niet klaar met het leven. Als Matthijs van Nieuwkerk erop wijst dat de dood dichterbij komt, antwoordt van Veen: "Ik ga dat proberen te vermijden."De muzikant speelt dit jaar nog de laatste voorstellingen van zijn tournee in een aantal Nederlandse theaters.
Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!


Gerelateerd nieuws