Artiesten

Geen tournee Boudewijn de Groot: Ik heb er genoeg van steeds vooraan te staan!

Het nieuwe album 'Even Weg' van Boudewijn de Groot (74) is net uit, maar voor touren voelt hij niets: "Ik heb er genoeg van om steeds vooraan te staan." Toch keert hij het podium niet de rug toe.

Vreemde Kostgangers

Touren met Vreemde Kostgangers ziet De Groot namelijk wél zitten. "Als we er allemaal nog zijn en geen dementieverschijnselen vertonen, gaan we in 2020 wederom op tournee langs de Nederlandse theaters." In dit trio dat hij vormt met Henny Vrienten (Doe Maar) en George Kooymans (Golden Earring) hoeft hij namelijk niet op de voorgrond te treden, en "daarom heb ik het ook zo naar mijn zin in Vreemde Kostgangers." De groep is opgericht in 2016 en bracht met succes twee albums uit.

Muziek in Netflix-sferen

Konden we eerder al melden dat de zanger en tekstdichter mysterieuze muzikale plannen heeft met Christon Kloosterboer, nu licht De Groot nog een tipje van de sluier op van dit bijzondere project: "Hij (Kloosterboer, red.) is erg thuis in streaming media, muziek die rechtstreeks via de computer haar weg naar derden vindt. Ik wil kijken of ik muziek kan opnemen in de sfeer van Peaky Blinders, de Netflix-serie. Met zang waarbij je, door een softwareprogramma, niet hoort dat het mijn stem is. Dat lijkt me wel een ervaring."

Het nieuwe album 'Even Weg' nam De Groot op met The Dutch Eagles en ligt nu in de winkels.

Lees meer over

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater