Musical, Voorstellingen

Edwin Jonker zingt voorproefje van The Passion

Musicalster en zanger Edwin Jonker gaf gisteravond een voorproefje van The Passion in tv-programma Jinek. Er wordt steeds meer bekend over de muzikale vertelling van het paasverhaal dit jaar. Het evenement zal dit jaar plaatsvinden in Dordrecht. De cast is gisteren bekend gemaakt.

Edwin Jonker is natuurlijk een bekend gezicht voor de liefhebbers van de Nederlandse musical, want hij speelde bijvoorbeeld in Belle en het Beest en is nu te zien in The Color Purple. Voor The Passion van dit jaar gaat hij dan de rol van Jezus spelen. Het voorproefje dat we konden horen bij Jinek smaakte direct naar meer:

Maar ook de rest van de cast is om van te watertanden. Niemand minder dan Edsilia Rombley krijgt de belangrijke rol van moeder Maria. Lucas Hamming, momenteel in het theater met de musical All Stars, speelt Judas. Acteur Porgy Franssen wordt de berekende "politicus" Pilatus. Paul Sinha is te zien als Petrus. Daarbij wordt het evenement aan elkaar gepraat door presentator Martijn Krabbé. EO-presentator Klaas van Kruistum zal de verslaggeving doen van de traditionele processie die onderdeel is van The Passion.

Het evenement vindt plaats op Witte Donderdag, 18 april en wordt vanaf 20:30 live uitgezonden vanuit Dordrecht.

Ben je op zoek naar een voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater