Artiesten

Dochter René van Kooten veel te vroeg geboren

"De afgelopen periode was onwerkelijk, intens, zwaar en spannend voor iedereen." Dat vertelt musicalacteur René van Kooten op zijn Instagram. Zijn tweede dochter Sophia is veel te vroeg geboren, zo maakt hij nu bekend. Op 14 november kwam het meisje ter wereld na een zwangerschap van slechts 26 weken. Het meisje moest snel met een keizersnede ter wereld komen "omdat haar mama plotseling heel, heel erg ziek werd. Veel te vroeg en amper 900 gram". Het waren dan ook een aantal zeer spannende weken voor het gezin.

René van Kooten op Instagram:

Dit bericht bekijken op Instagram

Dit ben ik op 16 november met een piepklein Apie op m’n borst; buidelen heet het, een bijzonder woord. Dat Apie heet Sophia Giulia van Kooten en is op 14 november via een keizerlijke weg gehaald, na 26 weken en 1 dag zwangerschap, omdat haar mama @tanyavanderkooij plotseling heel, heel erg ziek werd. Veel te vroeg en amper 900 gram. Wat volgde waren spannende dagen op de intensive care voor mama en spannende weken voor Sophia in de couveuse. Gelukkig gaat het met Tanya weer een stuk beter en ook Sophia vecht zich als een leeuwin in de couveuse een weg naar haar papa en mama en supertrotse, grote zus Senna toe. Ze is nu bijna 30 weken, weegt bijna 1300 gram en doet het naar omstandigheden fantastisch. De afgelopen periode was onwerkelijk, intens, zwaar en spannend voor iedereen. De komende periode wordt dat ook. We hadden het tot nu toe nooit gered zonder de briljante medische zorg in Leiden en zonder de fantastische, hartverwarmende steun van alle familie en vrienden.. uit het diepst van ons hart; dank! Wees lief voor elkaar, dat helpt echt... Knuffel. #prematurebaby #vechter #leeuwenhart #heldenvandezorg #koekie #perky #apie #ourtrioisuptofour #buidelen #vroegertje #alleenmaarliefde

Een bericht gedeeld door Rene van Kooten (@renevankooten) op

"Naar omstandigheden doet ze het fantastisch"

"Dit ben ik met een piepklein Apie op m'n borst," vertelt Van Kooten. "buidelen heet het, een bijzonder woord." Zijn vrouw Tanya had een aantal spannende dagen op de intensive care en Sophia moest tijdens een aantal spannende weken in een couveuse blijven. Maar gelukkig maken moeder en kind het inmiddels goed.

"Ze is nu bijna 30 weken, weegt bijna 1300 gram en doet het naar omstandigheden fantastisch." Het blijft echter nog wel een tijdje spannend voor het kindje. Gelukkig wordt er goed voor Sophia gezorgd. René van Kooten dankt dan ook "de briljante medische zorg in Leiden", want zonder had het gezin het niet gekund. Overigens is het niet de eerste dochter van René en Tanya, want grote zus Senna is inmiddels al zeven jaar oud.

Ondertussen is René van Kooten nog steeds te zien in de musical Evita, die door het hele land reist. Ondanks de spannende dagen heeft het geen gevolgen gehad voor de tour.

Ben je op zoek naar een musicalvoorstelling? Dan kun je ook kijk in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater