Musical

De Tina Turner Musical: Nyassa Alberta speelt Tina Turner

Nyassa Alberta speelt Tina Turner in De Tina Turner Musical, die vanaf 1 februari 2020 te zien is in het Beatrix Theater in Utrecht. Dat heeft de directeur van Stage Entertainment, Albert Verlinde, gisteren bekend gemaakt. Nyassa woont al enkele jaren in Duitsland. Daar speelt ze sinds maart dit jaa de hoofdrol van Tina als alternate. 'Het is hoog tijd dat Nederland deze veelzijdige artieste leert kennen. Nyassa zal iedereen versteld doen staan.'

Nyassa is gekozen uit een grote groep auditanten. Tina Turner bleek namelijk ook in Nedelrand een van de meest felbegeerde rollen om te kunnen spelen. 'Het is een droom om in de huid van Tina Turner te mogen kruipen,' vertelt Nyassa dan ook. 'Zij is een wereldberoemde ster, maar ook een inspirerende en zeer krachtige vrouw. Een waanzinnige eer om haar te vertolken.'

Nyassa Alberta Tina Turner en Albert Verlinde

De cast van de Tina Turner Musical

Daarnaast is ook de rest van de cast bekend gemaakt. Juneoer Mers is Ike Turner, Gaia Aikman kruipt in de rol van Alline Bullock (Tina's zus), Marianne Kloeze speelt Rhonda Graam (Tina's eerste manager), Terence van der Loo speelt de manager Roger Davies, Aisa Winter is Zelma Bullock (Tina's moeder) en Jeannine la Rose vertolkt GG, de oma van Tina.

Het Nederlandse script is geschreven door Katori Hall. Daarbij werd ze geholpen door Frank Ketelaar en Kees Prins, die eerder stukken als Hij Gelooft in Mij en De Tweeling schreven.

Hieronder zie je de eerste beelden van de musical tijdens de perspresentatie. Op onze YouTube-account vind je nog meer muziek van de musical.

Ben je op zoek naar een andere musical? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Foto: Roy Beusker

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater