Artiesten, Cabaret, Voorstellingen

Claudia de Breij: 'laten we de klimaatmars lopen. Samen!'

Cabaretière Claudia de Breij is er helemaal klaar mee. Al die mensen die discussiëren over het klimaat en willen wijzen naar wiens schuld het allemaal is. 'Ik denk dat het tijd is om het samen op te gaan lossen, zo goed en kwaad als het gaat. Samen! Dit doen we samen. Of je nou van Shell bent of van GroenLinks of milieudefensie. We zitten hier allemaal in.' Ze zoekt daarom mensen die met haar de Klimaatmars willen lopen in Amsterdam. 'Maar dan wel SAMEN!' zo roept ze op in een video.

De video is een paar weken terug geschoten toen er nog sneeuw lag. En als Claudia een "willekeurige Nederlander" wil aanspreken om mee te lopen, blijkt dit spontaan Jeroen van de Boom te zijn. 'Een Boom van een vent.' Het idee is om eigenlijk alle meningsverschillen te laten varen en gewoon één keer te laten zien dat we allemaal voor het klimaat staan.

'We kunnen allemaal wel ruzie blijven maken over wie, wat en waarom, en hoe... maar als we niets aan het klimaat doen, dan hoeven we ons straks helemaal nergens meer druk over te maken.' Claudia hoopt dan ook echt dat de grote bedrijven een keer mee willen doen.

Momenteel staat Claudia de Breij in het theater met haar programma Nu.

Ben je op zoek naar een cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater