Cabaret, Voorstellingen

Chris Verlaan wint Cameretten Festival 2018

Cabaretier Chris Verlaan won afgelopen zaterdag het Cameretten Festival in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Hij stak er tijdens de avond met kop en schouders boven de rest uit; zowel de jury als het publiek vond hem de beste van de drie finalisten.

Chris Verlaan stond op de 53e editie van het festival met zijn programma 'Man in de Maak'. De jury roemde vooral de manier waarop hij zijn autisme heeft verwerkt in de voorstelling. "Er zitten in het programma veel slimme vondsten en woordgrapjes," aldus het juryrapport. Hoewel de cabaretier zijn eigen voorstelling omschrijft als "Kleinkunst op zijn knulligst", viel vooral de grote grapdichtheid op. Ook weet de cabaretier liedjes en verhaal verrassend mooi af te wisselen.

Er waren ook lovende woorden voor Hassan el Rahaui, die als stand-up comedian zijn coming of age verhaal vertelde. Net als de derde finalist Waterkonijnen wist deze soms te ontroeren. Chris Verlaan was echter veel origineler en stak daarom met kop en schouders boven de andere kandidaten uit. Hij won dan ook de juryprijs en de publieksprijs.

De finalisten zijn nog een hele tijd samen te zien via de Cameretten Finalistentournee, die nog tot het einde van dit seizoen te zien is door het hele land. De Camerettenprijzen zijn een goede manier om talentvolle cabaretiers te ontdekken. Eerdere winnaars waren bijvoorbeeld Daniel Arends, Marc-Marie Huijbregts, Theo Maassen en Brigitte Kaandorp.

Foto: Jaap Reedijk

Ben je op zoek naar een andere cabaretvoorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater