Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Bert Visscher: dertig jaar ongecompliceerde humor
05-02-2018

Bert Visscher: dertig jaar ongecompliceerde humor

Cabaretier Bert Visscher staat in het theater met zijn dertiende solovoorstelling, Hij wordt vanzelf moe, opnieuw een show met ongecompliceerde humor. "Niemand hoeft van ene Bert Visscher uit Groningen te horen hoe de wereld in elkaar zit," vertelt de cabaretier aan het AD op maandag.

Dat de cabaretier liever maatschappelijke thema's mijdde, merkte hij al in de jaren zeventig als voorman van de cabaretgroep Filter: "Als ik daar aan terugdenk: vreselijk. Het ging bijvoorbeeld over Vietnamese bootvluchtelingen. Erg genoeg hoor, maar zag mezelf preken en dacht steeds: 'Dit ben jij niet'." Hij vindt andere cabaretiers daar geschikter voor: "Youp van t Hek, Pieter Derks, Theo Maassen zijn daar véél beter in."

Lijdensweg
Hoewel Bert Visscher sinds midden jaren tachtig volle zalen trekt, verliep de weg naar succes niet van een leien dakje. "Man, dat was een lijdensweg. Van twee man in Goes tot vier keer nul in Amsterdam." Hoe hard hij ook zijn best deed om zijn shows te promoten: "Daar had ik theater De Suikerhof vier avonden afgehuurd en de hele stad eigenhandig met A4tjes volgeplakt. Er kwam geen kip."

Gelukkig is dat nu anders. Al rust de cabaretier niet op zijn lauweren: "Ik werk er knetterhard aan om het telkens zo fris mogelijk te houden."

De première van Hij wordt vanzelf moe vindt plaats op 9 februari bij het vorige week tot theater van het jaar verkozen Schouwburg Amphion.
Lees meer over: Bert VisscherAlgemeen

Gerelateerd nieuws