Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Schouwburg Amphion opnieuw Theater van het Jaar
30-01-2018

Schouwburg Amphion opnieuw Theater van het Jaar

Schouwburg Amphion in Doetinchem en Westlandtheater De Naald in Naaldwijk werden gisteren uitgeroepen tot Theater van het Jaar. Voor beide theaters is dat voor de tweede keer op rij, iets dat nog niet eerder gebeurde. Schouwburg Amphion won in de categorie grote theaters (450+ stoelen) en Westlandtheater De Naald in de categorie voor kleine theaters (<450 stoelen). De uitreiking vond plaats tijdens de Theaterbeurs van de Vereniging Vrije Theater Producenten.

De theaters werden geprezen om hun marketing, ondernemerschap en gastvrijheid.Schouwburg Amphion won de prijs ook al in 2012. Over Amphion zei de jury: "Voor zowel de bezoeker als de bespeler is het telkens weer een feestje om naar dit theater te gaan" en dat het "inmiddels een synoniem is geworden voor gastvrijheid."

De winnaars mogen een stoel die speciaal is ontworpen door Carla Janssen Höfelt in ontvangst nemen en deze een jaar houden. Daarna gaat het naar de volgende winnaar.
Wil jij graag naar een voorstelling in een van deze theaters? Klik dan hier voor de agenda van Schouwburg Amphion en hier voor die van Westlandtheater De Naald.

Gerelateerd nieuws