Artiesten

André Rieu helpt drumband: "Mijn hart brak."

"Mijn hart brak", vertelt de violist André Rieu vandaag aan de Telegraaf. De oorzaak is de diefstal van instrumenten van de Haarlemse drumband voor verstandelijk beperkten, Blij met Muziek, in de nacht van woensdag op donderdag. Dieven stalen de aanhanger van de band met daarin alle instrumenten.

"Ik wil dat ze weer heel snel kunnen optreden. Daarom ga ik ze helpen", aldus de violist. "De muziekvreugde die hun is afgepakt, wil ik hun teruggeven."

Zeventien jaar werk

In de aanhanger zat voor twintigduizend euro aan instrumenten. "Zeventien jaar werk zit erin. Sponsoracties, de VriendenLoterij, de plaatselijke Vomar. Allemaal hebben ze al die jaren stukje bij beetje bijgedragen aan alle instrumenten. Dat is in een klap weg", vertelt Juria van der Lubbe, voorzitter van het fanfarekorps.

Overdonderd

De drumband startte donderdag al een crowdfundingsactie. Hierop kwamen veel reacties. "Vandaag zijn we werkelijk OVERDONDERD door al jullie lieve berichtjes, aanbiedingen, woorden van steun en donaties", schrijven ze op Facebook. En de hulp kwam "uit alle hoeken van Nederland, en zelfs daarbuiten". De inzameling is inmiddels gesloten.

700 ton staal

De violist biedt vaker de helpende had. Zo bood hij in april 700 ton staal aan voor de wederopbouw van de Notre-Dame.

Zomerconcerten

Rieu is nu druk bezig met de voorbereidingen van zijn Zomerconcerten in Maastricht.

Foto: Karl Heinz Meurer.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater