Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Lief & Laf 2 - Sinterklaasconference 2018
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Lief & Laf 2 - Sinterklaasconference 2018

Javier Guzman

Voor de zesde keer maakt Javier Guzman zijn befaamde Sinterklaasconference. Ze zijn niet ieder jaar in het theater te zien, maar Javier maakt ze al sinds 2002. Speciaal rond de dagen van Pakjesavond neemt hij het jaar met je door. Wie is er goed en wie is er stout geweest? Is er nog steeds discussie rond zwarte piet? Wat stond er in het nieuws? Eigenlijk een soort Oudejaarsconference dus, maar dan rond Sinterklaas. Dit jaar houdt Javier Guzman trouwens ook een Oudejaarsconference.

Javier Guzman's conferences


De cabaretprogramma's van Javier Guzman zijn doorgaans te typeren als vlijmscherp en sarcastisch. Onderwerpen die hem frustreren kan hij genadeloos fileren. Toch is er vaak veel ruimte voor persoonlijke vertwijfeling, zoals in Guzmán, zijn huidige normale cabaretshow. Javier vertelt daar vaak ook over zijn persoonlijke ervaringen en problemen. Zijn shows zijn doorspekt met zelfspot. In zijn derde persoonlijke voorstelling, Delirium, was zijn alcoholverslaving het centrale onderwerp.

Maar bij de Sinterklaasconference is de focus toch echt vooral het nieuws. Wat precies de onderwerpen worden, is op het moment van schrijven nog niet bekend. Het is ook nog niet helemaal duidelijk wat precies het verschil zal zijn tussen de Sinterklaasconference en Javier's Oudejaarsconference. Maar het is natuurlijk weer een bewogen jaar, dus er is meer dan genoeg materiaal. Je kunt voor de zekerheid het nieuws over Javier Guzman in de gaten houden.

De cabaretshows van Javier Guzman staan bekend als avondje onbelemmerd lachen. Ze worden dan ook vaak uitgezonden op televisie. De shows van Javier zijn de laatste jaren vooral te zien bij RTL en Veronica. Hij is echter ook vaak op televisie geweest om openlijk over zijn gevecht tegen alcohol te praten. De laatste keer was hij te zien bij In Therapie.

Kijk voor nog veel meer cabaretvoorstellingen in onze theateragenda.