Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Oudejaarsconference 2018
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Oudejaarsconference 2018

Javier Guzman

Cabaretier Javier Guzman keert voor de tweede keer terug naar het theater met een speciale oudejaarsconference. Hij deed dit voor het eerst in 2016 en het optreden werd toen ook uitgezonden door RTL 4. Of de voorstelling dit jaar op de Nederlandse televisie te zien is, is nog onduidelijk. RTL 4 heeft bekend gemaakt dat ze dit jaar de oudejaarsconference van Guido Weijers gaan uitzenden.

Dat zal de pret niet drukken voor Javier Guzman, die uiteraard beroemd is geworden met zijn Sinterklaasconferences, die ook dit jaar weer te zien zijn. De shows van Javier zijn scherp van de tong. Hij kan zich echt vastbijten in het nieuws, waarbij het totaal niets uitmaakt of dat nieuwtje nu toevallig belangrijk is of niet. Javier fileert alles en iedereen die hij maar wil tijdens zijn show.

Javier Guzman: persoonlijk en sarcastisch


Dat maakt zijn shows dan ook soms ronduit sarcastisch, al is de cabaretier ook niet bang om naar zichzelf te kijken. In zijn huidige normale programma, Guzmán kijkt hij uitgebreid terug op zijn leven. Hij is niet bang voor persoonlijke ontboezemingen en spreekt ook gemakkelijk over zijn worstelingen met alcoholverslaving. De cabaretier heeft zelfs mee gedaan aan het RTL televisie-programma In Therapie, waarbij hij met zijn psychiater een uitgebreid gesprek had. Hij deed dit 'om beter begrepen te worden'.

Dat wil echter niet zeggen dat er weinig te lachen valt, integendeel! Door zijn zelfspot en kritische blik staat Javier bekend om een avondje onbelemmerd lachen. Zowel het nieuws als Javier zijn dus wederom de kop van jut.

Op het moment van schrijven is nog niet precies bekend waar Javier Guzman het over zal hebben tijdens zijn nieuwe oudejaarsconference. Maar 2018 is uiteraard een zeer bewogen jaar! Hou het nieuws over Javier Guzman daarom in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Kijk voor veel meer cabaretvoorstellingen in onze theateragenda.