Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Ilse DeLange - Jubileumconcert
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

(Op basis van 1 recensie)

Ilse DeLange - Jubileumconcert

Ilse DeLange

Ilse DeLange viert het twintigjarig jubileum van haar debuutalbum met een concert op 23 juni in Carré in Amsterdam. Haar album World Of Hurt kwam uit eind juli 1998.

"Voor mij wordt dit een bijzondere avond. Niet alleen sta ik sinds jaren weer met mijn eigen band op het podium, maar het is ook speciaal om alleen de nummers van World Of Hurt te spelen. Ik heb er ontzettend veel zin in en kan niet wachten om dit dierbare album met iedereen te vieren."

Het album werd meer dan 500.000 keer verkocht en kreeg vijf keer platina. Op de plaat staan onder andere de hits I'm Not So Tough, I'd Be Yours en World Of Hurt.

Recensies

Diane Vos
24-06-2018 11:56

Koninklijk Theater Carré / Amsterdam

Wat een vakvrouw is Ilse de Lange in die 20 jaar geworden en wat heeft ze een geweldige band. Ze 'woont' in de liedjes die ze toen schreef, zet ze naar haar hand. Het was bepaald geen routineuze afraffeling van de cd van toen. Integendeel, de band en de ster van de avond brachten alle nummers heel oorspronkelijk en met een geweldige inzet. En die stem van Ilse, het is niet normaal. Het zijn idd songs 2.0. geworden, met prachtige musici. Bovendien een heerlijke diversiteit aan songs en muziekstijlen. Van ontroerend mooi tot lekkere rock. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld na zoveel jaar fanzijn, maar ik kan geen smetje vinden. Heel erg onder de indruk van Youri Swart, erg oorspronkelijk vocaal en muzikaal, die een podium kreeg met haar nieuwe single. Ze pakte de zaal volleerd in met de vraag om koorzang, waar gretig gehoor aan werd gegeven.