Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Groningen / Stadsschouwburg Groningen
Logo Stadsschouwburg Groningen

Contact

Stadsschouwburg Groningen

Turfsingel 86
9711 VX Groningen

Theater foto Stadsschouwburg GroningenTheater foto Stadsschouwburg Groningen

De Stadsschouwburg is het belangrijkste toneelpodium in Groningen. Het gebouw aan de Turfsingel ligt aan de rand van de bruisende binnenstad. Het theater dateert uit 1883 en is een ontwerp van Frederik Willem van Gendt en Hugo Pieter Vogel. De theaterzaal van de Stadsschouwburg straalt veel romantiek en sfeer uit. De zaal heeft een klassieke indeling met drie boven elkaar liggende rijen balkons. Er is plaats voor maximaal 750 personen.

Geluidsversterkende apparatuurKosteloos te leen
ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
Garderobe€1,-
PARKEREN

Bij een bezoek aan de Stadsschouwburg kunt u onder andere parkeren in de Parkeergarage Noord bij het UMCG (ingang Antonius Deusinglaan) en het Boterdiep. Bij de garderobe en de kassa van de Stadsschouwburg kunt u kortingskaarten (20% korting) voor de Parkeergarage Noord bij het UMCG krijgen. Bij de betaalautomaat van deze garage hangt een beschrijving hoe de kortingskaarten werken.

OPENBAAR VERVOER

De Stadsschouwburg ligt op 15 minuten loopafstand van het Centraal Station. Bij het verlaten van het station gaat u rechtsaf (langs het water), bij eerste kruising rechtdoor, bij tweede kruising linksaf, vervolgens zie richting Leeuwarden/Heerenveen. De schouwburg is ook bereikbaar met de bus u kunt 1, 3, 4, 6 of 11 naar de Grote Markt nemen, aan de voet van de Martinitoren de St. Jansstraat in, over de brug linksaf, aan uw rechterhand ziet u de Stadsschouwburg. Plan uw reis met het openbaar vervoer op 9292.nl