arrow down

Informatie

Hotel Schimmelpenninck Huys is een oase van rust in de levendige binnenstad van Groningen. Deze unieke locatie bestaat uit maar liefst zeven historische panden die met elkaar zijn verbonden door een prachtige binnentuin. Het hotel is smaakvol ingericht en elke kamer heeft haar eigen, unieke karakter. Klassieke details gaan hier perfect samen met moderne elementen, wat een luxueuze uitstraling geeft.

Maar het hotel heeft nog veel meer te bieden! Zo geniet je hier dagelijks van versgebakken brood en smul je van de heerlijkste huisgemaakte bonbons uit het chocoladeatelier. Alle lekkernijen kun je overigens ook in de hotelwinkel kopen. 

Voor een heerlijk diner of een lekker kopje koffie neem je plaats in de chique Empire Zaal of Brasserie SPH. Het team van chef-kok Erik Dreijer combineert dagelijks lokale producten tot prachtige en verrassende gerechten. Met mooi weer kun je in de binnentuin genieten van al het lekkers uit de keuken.

 

Theater in de buurt

arrow down

Bereikbaarheid

Schimmelpenninck Huys ligt aan de Oosterstraat 53 in Groningen, vlakbij alle grote bezienswaardigheden van de stad. Wandel vanuit het hotel naar de mooie Martinitoren, het Groninger Museum, Scheepvaartmuseum, de Stadsschouwburg of cultuurcentrum De Oosterpoort. Het centrum van deze bruisende studentenstad werd eens verkozen tot Beste Binnenstad, en dat is geheel terecht! Naast statige pakhuizen, mooie hofjes en gezellige straatjes, vind je hier ook veel vernieuwende architectuur, die een perfecte harmonie vormen met de historie van de stad. 

Het hotel is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Van Groningen Centraal Station loop in een kwartiertje naar je overnachtingsplaats. Liever nog een stuk met de bus? Stap dan uit bij halte Zuiderdiep, op enkele minuten loopafstand van Schimmelpenninck Huys.

Kom je met de auto? Het hotel bevindt zich in een autovrije zone, maar op slechts 70 meter afstand vind je een parkeergarage (Kleine Peperstraat), waar je via het hotel met korting kunt parkeren.

Theater in de buurt

Hotel Schimmelpenninck Huys
53.216622
6.5698516
De Oosterpoort (Groningen)
53.2142
6.57566
Grand Theatre (Groningen)
53.2182
6.56868
MartiniPlaza (Groningen)
53.2029
6.55518
Stadsschouwburg Groningen (Groningen)
53.2207
6.571709999999939
Theater de Machinefabriek (Groningen)
53.2235
6.56883

Theaters in de buurt

Restaurants in de buurt

gerelateerd nieuws

Theaternieuws week 18: Kruimeltje en Cats terug in theater en tournee Les Misérables uitgebreid

Theaternieuws week 18: Kruimeltje en Cats terug in theater en tournee Les Misérables uitgebreid

Daarnaast geven De Opvliegers een feel-good concert.

Laatste nieuws

Esmée Dekker en Yoran de Bont te zien in kerstconcert

It's beginning to look a lot like Christmas is tussen 16 en 28 december te zien in de theaters.

27 mei 2022

Kijktip: The Passion Hemelvaart 2022

Onder meer Soy Kroon, Thomas Cammaert en Kim-Lian van der Meij zijn van de partij.

26 mei 2022

Waldemar Torenstra in toneelstuk MOMENTUM

Ook Vincent Croiset en Astrid van Eck spelen in het nieuwe theaterstuk.

25 mei 2022

135 miljoen extra voor de cultuursector

De extra investeringen moeten de cultuursector weer op de been helpen na de pandemie.

24 mei 2022