Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Theaters / Zaandam / Zaantheater
Logo Zaantheater

Contact

Zaantheater

Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Theater foto Zaantheater

Theateragenda

vrijdag 23.03.2018 Bestel

NTjong

Zaantheater / Zaandam / 19.30 uur / € 13,50

vrijdag 23.03.2018 Bestel

Veldhuis & Kemper

Zaantheater / Zaandam / 20.15 uur / € 16,50

zaterdag 24.03.2018 Bestel

Paul Groot, Marjolein Keuning, Henk Poort e.a.

Zaantheater / Zaandam / 20.15 uur / € 19,75

zaterdag 24.03.2018 Bestel

Eva Crutzen

Zaantheater / Zaandam / 20.30 uur / € 19,50

Restaurants in de buurt

Het Zaantheater in Zaandam is ontworpen door de Architecten Combinatie Zaantheater en werd in 1998 geopend.

Geluidsversterkende apparatuurTe leen, borg van 10 euro
ToegankelijkheidRolstoelvriendelijk
GarderobeGratis
Met eigen vervoer

Vanuit Amsterdam:
Volg de Ringweg Amsterdam (A10/E35) richting Zaanstad. Na de Coentunnel de A8 richting Zaanstad nemen en direct daarna bij de samenvoeging met de Ring Noord rechts aanhouden en afslag Zaanstad-Zuid nemen. Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten rechtsaf afslaan richting Zaanstad-Zuid (Kolkweg/Thorbeckeweg). Bij de derde verkeerslichten gaat u rechtsaf richting Centrum (Wibautstraat). Volg Parkeren Centrum. Deze weg zo'n 1,2 km volgen en bij de eerste verkeerslichten na de rotonde (ter hoogte van Bloemenkiosk Jan Smit) links afslaan richting Centrum (Peperstraat). Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over naar het Zaantheater. Als u het Zaantheater gepasseerd bent neemt u de eerste weg links naar de parkeergarage. Mocht deze vol zijn, keer dan weer om en neem Parkeergarage Rozenhof óf rijd de brug nogmaals over voor parkeerterrein De Burcht aan de overzijde van de Zaan. Hier geldt betaald parkeren tot 23.00 uur.

Vanuit Alkmaar
Volg de A8 richting Zaanstad/Amsterdam. Neem de afslag Zaanstad-Centrum. Bij de rotonde (Prins Bernhard-rotonde) gaat u linksaf richting Centrum. Na 1,3 kilometer houdt u richting Centrum aan en gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf de Peperstraat in. Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over naar het Zaantheater. Als u het Zaantheater gepasseerd bent neemt u de eerste weg links naar de parkeergarage. Mocht deze vol zijn, keer dan weer om en neem Parkeergarage Rozenhof óf rijd de brug nogmaals over voor parkeerterrein De Burcht aan de overzijde van de Zaan. Hier geldt betaald parkeren tot 23.00 uur. NB: De route via de Provincialeweg is geheel afgesloten. U kunt alleen via de oostelijke zijde van Zaandam (Peperstraat) het Zaantheater bereiken. U kunt er ook voor kiezen om uw auto te parkeren in de Q-Park Parkeergarage Hermitage. Vanaf daar is het 5 minuten lopen naar het Zaantheater.

Vanuit Purmerend:
Volg de A7/E22 richting Zaanstad/Amsterdam. Blijf de weg richting Zaanstad-Centrum volgen. Bij de rotonde (Prins Bernhard-rotonde) gaat u linksaf richting Centrum. Na 1,3 kilometer gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf de Peperstraat in. Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over naar het Zaantheater. Als u het Zaantheater gepasseerd bent neemt u de eerste weg links naar de parkeergarage. Mocht deze vol zijn, keer dan weer om en neem Parkeergarage Rozenhof óf rijd de brug nogmaals over voor parkeerterrein De Burcht aan de overzijde van de Zaan. Hier geldt betaald parkeren tot 23.00 uur.

Vanuit Haarlem:
Neem de Haarlemmerweg (N200) richting Amsterdam. In Amsterdam richting Zaanstad aanhouden via de Coentunnel. Na de Coentunnel de A8 richting Zaanstad nemen en direct daarna bij de samenvoeging met de Ring Noord rechts aanhouden en afslag Zaanstad-Zuid nemen. Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten rechtsaf afslaan richting Zaanstad-Zuid (Kolkweg/Thorbeckeweg). Bij de derde verkeerslichten gaat u rechtsaf richting Centrum (Wibautstraat). Volg Parkeren Centrum. Deze weg zo'n 1,2 km volgen en bij de eerste verkeerslichten na de rotonde (ter hoogte van Bloemenkiosk Jan Smit) links afslaan richting Centrum(Peperstraat). Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over naar het Zaantheater. Als u het Zaantheater gepasseerd bent neemt u de eerste weg links naar de parkeergarage. Mocht deze vol zijn, keer dan weer om en neem Parkeergarage Rozenhof óf rijd de brug nogmaals over voor parkeerterrein De Burcht aan de overzijde van de Zaan. Hier geldt betaald parkeren tot 23.00 uur.

NB: Vanuit Haarlem kunt u ook de Kanaalweg (N246) langs het Noordzeekanaal nemen. Volg de richting Zaandam-Zuid. Neem aan het einde van het industriegebied de verkeerslichten linksaf richting Zaandam-Zuid en ga bij de volgende verkeerslichten bij het Albert Heijngebouw rechtsaf. Ga daarrna linksaf over de Joop den Uylbrug. Na de brug gaat u bij de verkeerslichten linksaf richting Centurm (Wibautstraat). Neem daarna de route vanaf volg Parkeren Centrum zoals hierboven beschreven. NB: U kunt alleen via de oostelijke zijde van Zaandam (Peperstraat of Zuiddijk) het Zaantheater bereiken.

Parkeren

Het Zaantheater heeft een eigen parkeergarage. Bij de portier kunt u een uitrijkaart kopen voor € 6 per avond. NB: onze parkeergarage heeft een hoogte van max. 1.90m.

Ook kunt u uw auto parkeren op parkeerterrein de Burcht. Hier geldt betaald parkeren. In het centrum van Zaandam, dus ook op de Burcht, geldt sinds juli 2013 belparkeren. Hiervoor dient u zich van tevoren aan te melden via een provider. U kunt kiezen voor Yellowbrick, ANWB, Park-line, Parkmobile, My order, SMS-parking of Sunhill-technologies.

Het Zaantheater verkoopt ook uitrijkaarten voor Q-park parkeergarage De Rozenhof aan de overkant van het theater (de Burcht voorbijrijden, de brug over langs het Zaantheater, daarna aan uw rechterzijde bij de VOMAR).

Waardekaarten voor de Rozenhof kunt u bij de portier kopen voor € 6 per avond met een maximum parkeertijd van 4 uur. Parkeert u langer dan 4 uur, dan dient u bij te betalen bij de betaalautomaat van de Rozenhof (dit is het geval bij lange voorstellingen, en als u vantevoren gaat eten).

Met het openbaar vervoer

Met de trein:
Het Zaantheater is met 15 minuten lopen eenvoudig bereikbaar vanaf station Zaandam. Station Zaandam heeft een rechtstreekse treinverbinding met Amsterdam, Purmerend, Alkmaar, Utrecht, Den Bosch en Arnhem. Loop vanaf het station richting Centrum de winkelstraat in (Gedempte Gracht). Loop deze winkelstraat helemaal uit en ga vóór de brug rechtsaf. Recht voor u uit ziet u de Dam met midden op de Dam het standbeeld van Czaar Peter. Als u bij het standbeeld de weg naar links vervolgt ziet u het Zaantheater aan uw rechterhand liggen.

Met de bus:
Met onderstaande buslijnen kunt u naar de halte Gedempte Gracht in het centrum van Zaandam. Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar het Zaantheater.
Lijn 63 Station Zaandam CS / Assendelft / Zaandam 't Kalf
Lijn 64 Station Zaandam CS / Zaandam Kogerveld / Zaandijk Rooswijk
Lijn 65 Station Zaandam CS / Zaandam de Vlinder
Lijn 392 Station Zaandam CS / Oostzaan / Amsterdam Noord / Amsterdam CS
Lijn 394 Station Zaandam CS / Amsterdam Noord / Amsterdam CS
Nachtlijn 92 Station Zaandam CS / Amsterdam CS / Amsterdam Leidseplein
Nachtlijn 94 Station Zaandam CS / Assendelft / Amsterdam CS / Amsterdam Leidseplein