voorstellingen in Almere

Ghost Stories (16+)
donderdag 30 jan 2020
Aanvang: 20:30 uur
Almere
donderdag, 30 jan
2020, 20:30 uur

Ghost Stories (16+)

Ghost Stories is een bloedstollende voorstelling waarin je drie verhalen voorgeschoteld krijgt over drie geestwaarnemingen. De show speelde eerder in London West End en komt oorspronkelijk uit Liverpool.

Toneel €32
Meer van hetzelfde (deel 1)
vrijdag 31 jan 2020
Aanvang: 20:15 uur
Almere
vrijdag, 31 jan
2020, 20:15 uur

Meer van hetzelfde (deel 1)

Daniël Arends is weer terug met cynische humor, gespeelde nonchalance en quasi- filosofische inslag. Een show dus die exact hetzelfde is als zijn vorige.

Cabaret €24
RUMAG Theater-Event
vrijdag 31 jan 2020
Aanvang: 20:30 uur
Almere
vrijdag, 31 jan
2020, 20:30 uur

RUMAG Theater-Event

RUMAG., het grootste social media platform van Nederland, gaat het theater in. En met René Watzema als host wordt het een avond zoals je van RUMAG.

Toneel €20
Judas
donderdag 06 feb 2020
Aanvang: 20:30 uur
Almere
donderdag, 06 feb
2020, 20:30 uur

Judas

De naam Judas is al tweeduizend jaar lang synoniem aan verraad. Maar wat bewoog Judas?

Toneel €17
Hooggeleid
vrijdag 07 feb 2020
Aanvang: 20:30 uur
Almere
vrijdag, 07 feb
2020, 20:30 uur

Hooggeleid

Sidney Schmeltz werd geboren in Groningen, maar woont al jaren in de Bijlmer. Als gediplomeerde reisleider neemt hij je mee op een komische tour door zijn eigen leven.

€17
Highlights
zaterdag 08 feb 2020
Aanvang: 20:15 uur
Almere
zaterdag, 08 feb
2020, 20:15 uur

Highlights

Tineke Schouten behoort al 35 jaar en 23 succesvolle shows tot de onbetwistbare top van het cabaret. Daarom is er nu Highlights waarin de mooiste en leukste liedjes, sketches en typetjes nog eens langskomen, voorzien van een nieuw jasje.

Cabaret €38
Alles in de hens
zaterdag 08 feb 2020
Aanvang: 20:30 uur
Almere
zaterdag, 08 feb
2020, 20:30 uur

Alles in de hens

Marcel Hensema kennen we van onder meer Hollands Hoop en Penoza, en natuurlijk van zijn kleinkunst-voorstellingen zoals ' Mijn ede met Marcel Hensema'. Deze eigenzinnige Groninger laat zich niet in een hokje plaatsen.

Cabaret €21
De Verleiders Female
donderdag 13 feb 2020
Aanvang: 20:15 uur
Almere
donderdag, 13 feb
2020, 20:15 uur

De Verleiders Female

De Verleiders zijn terug. En dit keer is het 'woman only'.

Toneel €31
Raak!
donderdag 13 feb 2020
Aanvang: 20:30 uur
Almere
donderdag, 13 feb
2020, 20:30 uur

Raak!

Het spel van Joris Linssen en zijn band Caramba barst van enthousiasme en passie. Met hun opzwepende liedjes, ontroerende levensverhalen, prachtige ballades, loepzuivere samenzang en gevoelige teksten schieten ze altijd raak!

Zang €20
Kom
donderdag 13 feb 2020
Aanvang: 20:30 uur
Almere
donderdag, 13 feb
2020, 20:30 uur

Kom

Sanne Wallis de Vries weet al jaren als geen ander haar publiek te bespelen en te betoveren, maar wie is deze dame nu echt? Nooit eerder gaf ze zo'n oprechte kijk in haar ziel.

Cabaret €23

Laatste nieuws

#153

Hans Teeuwen eindelijk terug in het theater

Cabaretier Hans Teeuwen keert eindelijk terug naar het theater met een...

#149

Gevallen Acrobate mag naar revalidatiecentrum

Kristina Vorobeva, de Oezbeekse acrobate die viel tijdens een optreden op...

#132

Ronald Giphart en Jaap Robben in het theater met 'Alle soorten, JA'

Ronald Giphart en Jaap Robben staan begin dit jaar in het theater met een...

#146

Metropole Orkest wint Grammy Award

De Grammy Awards, die afgelopen zondag werden uitgedeeld in Los Angeles...


Op zoek naar een theatervoorstelling in een specifieke plaats? Bekijk ook theaters in Dronten, Lelystad of Emmeloord.

Almere is een stad in de provincie Flevoland. Een groeiende gemeente die in oktober 2016 haar 200.000ste inwoner welkom heette. Qua inwonersaantal is Almere de achtste stad van het land. Almere grenst aan landzijde de gemeenten Lelystad en Zeewolde. Aan de waterkant ligt het Gooimeer, IJmeer en Markermeer. De stad ligt ongeveer 2 tot 5 meter onder zeeniveau.

De Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders gebruikte aanvankelijk de werknaam 'Zuidweststad' tot in 1970 gekozen werd voor de naam Almere. De stad is vernoemd naar het water Almere. In de middeleeuwen was het een meer of binnenzee waar nu het IJsselmeer ligt.

De IJsselmeerpolder waren oorspronkelijk bestemd voor de landbouw. Echter na de Tweede Wereldoorlog groeide Amsterdam snel. Men kwam met het plan om de bevolking elders te huisvesten. Almere was zodoende bedoeld als overloopstad voor Amsterdam en Het Gooi. Er wonen dan ook veel mensen die in die steden geboren zijn in en een band hebben met de regio vanwege werk, recreatie en sociale contacten. De eerste woningen werden opgeleverd in 1976, het deel wat nu bekend is als Almere-Haven.

Anno 2017 is het centrum, Almere-Stad het grootste stadsdeel. Daarin ligt het winkelcentrum Citymal, met een ruim aanbod aan de bezoekers om te winkelen en zomers op een terras van de zon te genieten. Uitgaan in Almere biedt tal van mogelijkheden: een hapje eten in een van de vele restaurants waarna een bezoek aan het theater of bioscoop mogelijk is. Kunstencentrum de Kunstlinie is de schouwburg van de stad. Ze valt op door de bijzondere architectuur en de unieke ligging aan het Weerwater.

Almere heeft een rijk archeologisch bodemarchief. Na de laatste IJstijd lag het grondgebied droog en hebben er duizenden jaren mensen in de omgeving gewoond. Veel vindplaatsen zijn bewaard gebleven. Daarnaast staat Almere bekend om de bijzondere bouwwerken en architectuur in de stad. In het stadscentrum is er met name moderne architectuur te vinden. Anno 2017 vinden er cultuurexperimenten plaats zoals De Fantasie, De Realiteit en De Eenvoud. Hier hebben de bewoners zelf hun huis ontworpen. Almere heeft haar eigen motto: Het kan in Almere. Door de hier opgenomen, populaire televisieserie 'Nieuwe Buren' krijgt Almere zeker de nodige aandacht.

Almere is over een aantal jaar ook de trotse organisator van de wereldtuin-bouwtentoonstelling Floriade 2022.

In Almere vinden ook vaak grootschalige evenementen plaats, zoals het Bevrijdingsfestival Flevoland, Libelle Zomerweek en Popfestival Zand. Evenementen die jaarlijks steeds meer bezoekers trekken.

Theaters

Kunstlinie Almere Flevoland
Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is zowel theater als expositiecentrum. Het is gelegen aan het Weerwater in het stadscentrum. Zomers is het heerlijk vertoeven op een terras aan het water om vervolgens naar de Schouwburg te gaan. Het aanbod is zeer divers. Toneel, dans, zang, cabaret, alles komt langs in de Almeerse schouwburg

Corrosia
Dit theater is gevestigd in het centrum van Almere Haven. Het heeft een zaal met een vlakke vloer. Hierdoor wordt het contact tussen de bezoeker en de artiest als intenser ervaren. Corrosia programmeert uiteenlopende voorstellingen. Maandelijks staan er ook singer-songwriters geprogrammeerd. Er wordt regelmatig een themadag georganiseerd waarbij er interactie is met het publiek.

De Glasbak
Een gebouw dat grotendeels uit glas bestaat. Dit lichte en kleurrijke gebouw biedt een podium voor amateur-
en beroepstheater van jong tot oud.

Poppodium De Meester
In 2007 werd dit poppodium opgericht. Ze beschikt over een popzaal voor zo’n 300 mensen, een kleine zaal voor ongeveer 100 personen en een oefenruimte.