Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Pieces of Pearl
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Pieces of Pearl

Pearl Joan

Volg Pearl Joan op een muzikale reis van haar kinderjaren tot nu. Op 8 februari 2016 geeft Pearl een concert in het DeLaMar theater in Amsterdam waarbij ze ook haar nieuwe EP presenteert.

Tijdens dit persoonlijke concert zingt Pearl het eerste liedje dat ze vroeger als kind leerde. Naast de zelfgeschreven popnummers van haar EP, komen er tijdens de avond allerlei genres voorbij. Van Andrea Bocelli tot Michael Jackson, van Aïda tot Jesus Christ Superstar en van Amazing Grace tot Taylor Swift, Pearl is gevormd door de meest uiteenlopende stijlen.

Behalve een strakke band en Pearls vaste backing vocals, ontvangt Pearl vanavond diverse bevriende artiesten. Niemand minder dan Shirma Rouse en Aïcha Gill hebben al laten weten van de partij te zijn, maar daar blijft het niet bij. Het publiek staat een leuke verrassing te wachten.

Pearl Joan is zangeres en songwriter. Ze begon spelenderwijs met zingen in de kerk en werd thuis muzikaal opgevoed door haar broers. In 2010 deed Pearl mee aan het eerste seizoen van The Voice of Holland, waar ze opviel door haar loepzuivere stem en professionele performance. Ze eindigde als tweede.

Vanaf dat moment is haar carrière als solo-artiest een feit. Ze stond met Nick & Simon vier keer in een uitverkocht Gelredome met Symphonica in Rosso en won het tv-programma Van Popster tot Operaster.

Van september 2014 tot februari 2015 schitterde Pearl als hoofdrolspeelster in de musical Dreamgirls van Albert Verlinde Entertainment. In maart 2015 stond Pearl opnieuw in het theater met een Nederlandstalige bewerking van de Mattheus Passion.

2015 staat verder in het teken van een nieuwe fase, met zelfgeschreven muziek en de artiestennaam ‘Pearl Joan’. Het eerste resultaat daarvan was haar single ‘Gone in the morning’.