Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Opera Pietje
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Opera Pietje

Piet Bos

Piet Bos alias Opera Pietje, is een specialist op het gebied van opera en belcanto. Deze rasechte Jordanees begon als kind al met operamuziek verzamelen. Hij zong bij het Amsterdams Operakoor, studeerde twee jaar muziek en kreeg zanglessen van Franco Bordoni.

Al in 1970 draaide Piet als 'etherpiraat ' zijn favoriete aria's en vergaarde en steeds grotere groep luisteraars, later ook op RTV Noord Holland. Sinds een aantal jaar organiseert Opera Pietje grote operavoorstellingen met solisten uit binnen- en buitenland.

Opera Pietje had heel lang een eigen radioprogramma op RTV Noord Holland. Dat stopte maar Opera Pietje niet. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo kwamen wij met hem in gesprek.

Wij weten dat Purmerend een grote groep liefhebbers heeft. Onze opera’s zijn steevast uitverkocht. Dus kom ook genieten in een ongedwongen sfeer.

Piet wordt bijgestaan door co-host, tenor en operaliefhebber, René Martijn. Aan de vleugel wisselend de pianisten Maarten Hillenius, Alexander Koeznetsov, Jorrit van den Ham en Eric Noya.

Haarlems Dagblad schrijft: "Altijd tranen bij Opera Pietje als Caruso Zingt". Ook nu licht Piet de stukken toe. Niet iedereen verstaat zo'n Italiaanse tekst. Een aria als 'Maria e morte' kondig je aan met ' Haar moeder is vermoord en haar huis is afgebrand, maar voor de rest mag ze niet mopperen'. Dat is voor iedereen helder”

Kijk voor nog veel meer operavoorstellingen in onze theateragenda.