Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Onze vriendschap dat ben ik
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Onze vriendschap dat ben ik

Toine Rongen en Cesar Moerman

Deze cabareteske voorstelling gaat over twee oude vrienden. De een is een marketeer die ambieert de nieuwe Benito Mussolini te worden. De ander is een dichter die soms naar woorden moet zoeken.

Een waren Toine en Cesar de beste vrienden. Maar na 34 jaar zijn ze uit elkaar gegroeid. Maar dan ook echt volledig. Dit levert soms grappige, soms gênante momenten op. En soms is het ook een beetje gek.

Cesar is heeft inmiddels een dichtbundel uitgebracht en ziet taal als het mooiste dat er is. Poëzie biedt het antwoord op alle levensvragen naar zijn mening. Maar Toine bevindt zich in een andere fase van zijn leven; hij gelooft in complottheorieën, bewondert leiders zoals Trump en Erdogan, en Mussolini is zijn grote held. Hij droomt er van zelf dictator te worden. Dit kan niet anders dan verkeerd gaan.

Onze vriendschap dat ben ik gaat over een oude vriendschap waar weinig meer van over is. Het is ontnuchterend, maar ook ontzettend grappig en intelligent. Tussen alle scherpe dialogen en vreemde situaties bevinden zich pareltjes van poëzie die zorgen voor humor en hoop.

Kijk voor nog veel meer toneelstukken in onze theateragenda.