Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Olie
Schrijf recensie

"Theatervoorstelling bezocht? Deel je mening met andere theaterbezoekers!"

Olie

Het Nationale Toneel

In dit toneelstuk dat over de alles vernietigende kracht van hebzucht gaat, wordt de rol van Eva vertolkt door Tamar van den Dop. Haar spel werd door NRC Handelsblad omschreven als ‘groots en indringend’.
In een langdurige zoektocht naar olie komen Herbert Kahmer, zijn verbitterde vrouw Eva en zakenpartner Edgar Bron in een door oorlog gevreesd derdewereldland terecht. De mannen besluiten desondanks hun zoektocht voort te zetten. Angstig voor aanslagen en wachtend op de rijkdom die haar is beloofd trekt Eva zich met drank en eenzame gedachten terug in een bunkerachtig souterrain. In de jaren die volgen commandeert en vernederd ze haar bediende, een vrouw die tevens haar enige contact met de buitenwereld is. Als de mannen eindelijk op olie stuiten staat er plots een jonge vrouw in Eva’s kamer. Ze spreekt Eva aan op haar slechte en labiele gedrag, wat tot een rampzalig einde voor het echtpaar leidt.

In 2011 ging dit toneelstuk van Theu Boermans in première en wegens succes gaat dit stuk wederom op tournee. En u kunt hierbij zijn!