Artiesten

Zo klinkt Duncan Laurence!

Duncan Laurence vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival in Israël. Dat maakte de AVROTROS maandag bekend.

Geen grote bekende artiest

In tegenstelling tot de voorgaande deelnemers, is Laurence geen grote bekende artiest. "Maar dat is juist ook mooi", aldus de 24-jarige. Want "er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland. Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo'n groot platform te laten zien wat je waard bent." De zanger is ook "heel trots" op zijn deelname. "Ik ga alles geven".

"Authentiek"

Zangeres Ilse DeLange noemt de jongeman "heel bijzonder" en "authentiek". "Wat hij schrijft is heel erg internationaal." En zij kan het weten; ze coachte Laurence vier jaar geleden in het programma The Voice. Zij tipte de zanger dan ook bij de selectiecommissie.

Unaniem gekozen

De commissie was erg onder de indruk van het nummer van de artiest. "We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is", aldus Eric van Stade, selectiecommissielid en algemeen directeur AVROTROS.

Laurence studeerde vorig jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. Tijdens zijn studie deed hij onder meer ervaring op in Londen en Stockholm. En zo klinkt hij:

Op 7 maart maakt de organisatie alle details over de inzending bekend.

Foto: AVROTROS


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater