Artiesten

Martine Bijl geëerd tijdens première Aïda

Musicalconcert Aïda ging gisteren in première en deze bijzondere avond werd opgedragen aan Martine Bijl. Tony Neef stond stil bij de onlangs overleden cabaretière en tekstschrijfster die vele musicals vertaalde voor het Nederlandse publiek.

Aïda is één van de veertien buitenlandse musicals die Martine Bijl voorzag van Nederlandse teksten. Tony Neef stond stil bij dit bijzondere talent van Martine en wees het publiek op deze mooie vertaling. Albert Verlinde stelt dat "haar werk voor grote hits als Aïda en The Lion King heeft geholpen om grote musicals in Nederland voor een breed publiek toegankelijk te maken. Ze had een groots taalgevoel met een heel cabareteske inslag. Dat was ook haar kracht bij het presenteren van Heel Holland Bakt."

Tragisch liefdesverhaal

De oorspronkelijke musical werd geschreven door Elton John en Tim Rice en is gebaseerd op de opera van Giuseppe Verdi. Het tragische liefdesverhaal speelt zich af in het oude Egypte van de farao's dat oorlog voerde met buurland Nubië. De Egyptische legerkapitein Radames en Aïda -de dochter van de koning van Nubië- krijgen een relatie. Maar de liefde lijkt onmogelijk, want Radames is verloofd en voor Aïda betekent haar liefde een verraad aan haar volk. In het openluchtconcert speelt Tony Neef de rol van Zoser en zijn andere hoofdrollen weggelegd voor April Darby, Willemijn Verkaik en Freek Bartels. Een 14-koppig orkest begeleidt de cast van musicalsterren.

Kaskraker in Circustheater

Aïda stond al eerder in de Nederlandse theaters. Na de première in oktober 2001 werd het zo'n groot succes, dat het uitgroeide tot de lievelingsmusical van het publiek. In de twee jaar dat hij werd opgevoerd in het Circustheater in Scheveningen zagen 1,2 miljoen mensen de voorstelling.

Musicalconcert Aïda

De musicalconcertversie van Aïda speelt tot en met 30 juni bij de Autotron in Rosmalen.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater