Artiesten

Taart als ontbijt voor jarige Claudia de Breij

Cabaretière Claudia de Breij kreeg vanmorgen wel een heel bijzondere wake-up call; er stond een bakker in haar slaapkamer! Met een taart. "Ik heb heel hard gelachen", schrijft een blije Claudia op Instagram. Ze kreeg de taart van Gerard Ekdom van het radioprogramma Ekdom in de morgen.

De kersverse 44-jarige belde ook even met Gerard tijdens het programma. Ze vertelde onder andere over haar nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs.

Annie M.G. Schmidtprijs

En niet alleen vandaag begon goed, deze week begon ook al goed. Want de cabaretière werd maandag genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Wilhelmus. In het lied zingt ze over het leven van Willem van Nassau.

De Annie M.G. Schmidtprijs gaat naar het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied uit het vorige seizoen. De winnaar krijgt een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt en 35.000 euro. Tot de vorige winnaars behoren onder andere Wende en wijlen Joost Zwagerman met Voor alles (2017), Kiki Schippers en Rolf Verbaant met Er spoelen mensen aan (2016) en Jan Rot met Stel dat het zou kunnen... (2015).

De uitreiking vindt plaats op zondag 14 april 2019 in Theater Bellevue in Amsterdam.

Foto: Foto: Paul J.H. Groeneveld


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater