Artiesten

Paul de Leeuw over kanker: 'Kinderen wisten van niets'

Paul de Leeuw en zijn partner vertelden hun kinderen niet dat De Leeuw blaaskanker had. "Ik wilde het ook niet zwaarder maken dan het is." Dat vertelt de cabaretier in Van der Vorst ziet Sterren.

"Eigenlijk hebben we het nooit tegen hen gezegd." Hij vertelde dat zijn oudste zoon Kas wel "iets wist", maar de jongste, Toby, niet. "Nee, dat hebben we heel slim gedaan." Pas later stelden ze hun kinderen op de hoogte van het "zwaard van Damocles" dat boven het gezin hing.

De ziekte kan wel terugkeren, maar bang is de vader van twee niet. "Een milde vorm kan nooit een agressieve vorm worden. Althans, dat zegt mijn uroloog en dat geloof ik ook echt".

Geen gezeuk en gezeik

Inmiddels is De Leeuw weer twee jaar gezond. Nadat bekend werd dat hij schoon was, dacht hij al snel na over de volgende stappen. "Ik dacht: nu gaan we door, wat gaan we doen?!" Zo wilde hij graag nog een programma maken "met en tussen de mensen" en had geen zin meer in "gezeik en gezeur". De Leeuw: "Dat heeft geresulteerd in dit theaterprogramma (de theatervoorstelling Vette Pech, red.) en dat ik bij RTL 4 ga beginnen."

Paul de Leeuw staat dus dit seizoen in het theater met zijn show Vette Pech. Ook is hij in december te zien bij RTL4 met zijn Sinterklaasshow. Bij deze zender gaat hij ook aan de slag als jurylid van de talentenjacht Holland's Got Talent.


Kijk snel voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater