Artiesten

'Breng Nationaal Songfestival terug'

Breng het Nationaal Songfestival terug. Dat is de boodschap van Dick Bakker. Hij componeerde het nummer Dinge-Dong dat in 1975 het Eurovisie Songfestival won.

Teruggeven aan de kijker

De componist zegt dat hij de huidige gang van zaken niet begrijpt. "Het songfestival moet worden teruggegeven aan de kijker, het publiek", zegt hij tegen de Telegraaf. "Het is juist hartstikke belangrijk dat voor een internationale competitie eerst een uitgebreide, nationale selectie wordt gemaakt", zegt Bakker en maakt een vergelijking met de sport.

Artiesten aan de kant gezet

Volgens de 71-jarige zet de organisatie nu heel veel creatieve artiesten aan de kant. "Ook al komt Duncan Laurence straks met een geweldig nummer, ik hoop echt dat AVROTROS dat gaat inzien. Ze zijn toch niet voor niets pu-blie-ke omroep!?"

Lied 'uitgelekt'

Het nummer waarmee Laurence gaat optreden, maakt de organisatie op 7 maart bekend. Toch leek het lied al uitgelekt. Op social media dook namelijk een 'demo' op van een lied getiteld I miss you.

Maar het management liet aan RTL Boulevard weten dat Laurence dit nummer niet gaat zingen op het festival.

Nederland stijgt in peilingen

De reacties op het nummer waren wel positief. Nederland zou zelfs al vanaf de tiende naar de derde plaats zijn gestegen in de peilingen.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater