Toneel, Voorstellingen

Muziektheaterspektakel voor en door Zwollenaren

Muziektheaterspektakel De Wilde Deerne uit Zwolle speelt maar liefst dertien keer in de Zwolse IJsselhallen vanaf 11 mei tot en met 3 juni. Het stuk is een initiatief van De Zwolse Stadsproductie en wordt gemaakt voor en door Zwollenaren, in samenwerking met onder andere Theater Gnaffel.

"Ilona en ik hadden de ambitie om al het talent wat Zwolle rijk is met elkaar te verbinden en samen een prachtige voorstelling te maken. Een voorstelling die mensen amuseert maar vooral ook activeert. Wij hopen niet alleen de verschillende acteurs, theatergezelschappen en vrijwilligers met elkaar te verbinden maar juist ook de bezoeker. Om met een open en blik en nieuwsgierigheid naar de stad Zwolle en haar inwoners te kijken", vertelt Boudewijn Koops, samen met Ilona Kevelham een van de iniatiefnemers.

Waargebeurd
De Wilde Deerne is een absurdistisch-poƫtisch sprookje voor de hele familie dat draait om het hebben van het open blik en verbeelding. Het verhaal is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het 'Wolfsmeisje van Zwolle'.

Driehonderd jaar geleden werd er een verwilderd meisje gevonden bij de bossen van Zwolle. Ze kon niet praten en at alleen plantaardig voedsel. Maar hoewel ze verwilderd was, vertoonde ze toch typisch menselijke trekjes.

Wie was dit meisje? Waar kwam ze vandaan? Zo maakt het meisje voor elke maaltijd een gebaar dat op een kruisteken lijkt. Dit wijst er op dat ze ooit een rooms-katholieke opvoeding heeft gehad. De Zwolse weduwe Van Orten ontfermt zich over haar. Dankzij alle media-aandacht kan de Wilde Deerne na 18 jaar weer terugkeren bij haar moeder in Antwerpen.

Kijk voor kaartjes op www.dewildedeerne.nl.


Op zoek naar een leuke voorstelling in Zwolle? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Lees meer over

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater