Artiesten

Musicalster en acteur Dave Mantel overleden

Dit weekend werd bekend dat acteur en musicalster Dave Mantel zaterdag is overleden. Hij was slechts 37 jaar oud. De acteur was vooral bekend van de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden, waarin hij de rol van rechercheur Menno Kuiper speelde. Volgens de familie stierf hij een natuurlijke dood.

Mantel speelde vaker stoere karakters met een gevoelige kant. Zo speelde hij onder andere gymleraar Tino in de film Spijt!, een verfilming van het boek van Carry Slee. Daarnaast was de acteur te zien in de tv-serie Dokter Tinus en de musical The Bodyguard. Mogelijk zal Mantel nog te zien zijn in de sciencefictionfilm Kill Mode. Daarvan zijn de opnames tenslotte vorig jaar al afgerond.

De acteur had een relatie met Dapheny Oosterwolde. De twee woonden sinds een jaar samen. Gisteren plaatste de familie een bericht op Instagram waarin ze het overlijden bevestigden.

"Niet te bevatten"

Inmiddels hebben verschillende acteurs en andere BN-ers geschokt gereageerd op het overlijden.

"Woorden schieten tekort en ik kan het nog niet geloven", schreef Ferry Doedens hij op Instagram.

Naast acteren was Mantel ook bezig met het opzetten van zijn acteeropleiding. "De voorbereidingen daarvoor waren al in volle gang", laat acteur Bartho Braat weten. "Ik ontving een enthousiast berichtje dat hij aan mij zou denken als docent". Braat vind het er jammer dat de jonge acteur zijn plannen niet meer zal kunnen uitvoeren. "Ik schrik hier echt van. Dit is erg en niet te bevatten... 37 jaar! Echt een goede gozer en een acteur met potentie."

"Echt een goede gozer en een acteur met potentie."

Ook collega's van de Bodyguard reageerden met medeleven. Maurice Wijnen: "Hij was zo'n fijne en aardige collega. Ik ben er stil van." En Carolina Dijkhuizen schrijft op Facebook: "Onbegrijpelijk dat iemand zo jong en zo vol plannen zo plotseling uit 't leven wordt gerukt."

Maik de Boer sprak de acteur onlangs nog: "Ik koester de fijne momenten en mooie gesprekken die we hadden. Je stuurde me altijd selfiekusjes als ik er even doorheen zat. Nu stuur ik jou een laatste kus en troost me met de gedachte dat het na dit leven mooier moet zijn, anders snap ik oprecht niet dat je ons ontnomen bent, mooi mens."

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater