Musical, Voorstellingen

Musical The Lion King meest succesvolle musical in Nederland ooit

The Lion King is de meest succesvolle musical in Nederland ooit. Dat maakte Henk Schuit, managing director van Eventim Nederland, vandaag bekend aan producent Albert Verlinde en de cast. Vandaag zijn er 3.306.096 kaartjes verkocht en ook speelt vandaag de 1000e voorstelling.

Een fenomeen

"The Lion King is met recht een fenomeen," aldus Verlinde. "We zijn enorm trots op het feit dat we hier vandaag onze 1000e voorstelling mogen vieren, maar het nieuws dat The Lion King zich nu zelfs de best bezochte musical in Nederland ooit mag noemen maakt deze dag wel héél bijzonder."

Laatste voorstelling

Het einde van de musical is helaas wel in zicht. Want op 21 juli dit jaar speelt de laatste voorstelling. Het sluit daarmee dus wel zeer een succesvolle periode af die eind 2016 begon. De musical speelde al die tijd in in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

90 miljoen bezoekers

De musical The Lion King ging in 1997 in première op Broadway en werd vervolgens wereldwijd een ongekend succes. Het stuk trok meer dan 90 miljoen bezoekers en won 70 internationale prijzen, waaronder tweemaal de Nederlandse Publieksprijs voor Beste Musical.

Zin gekregen in de voorstelling? Bestel dan snel een kaartje. Of kijk bij een van de andere musicals die spelen in de Nederlandse theaters.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater