Artiesten

Luv krijgt nieuwe zangeres: Chimène van Oosterhout

Zangtrio Luv krijgt een nieuwe zangeres: Chimène van Oosterhout. De presentatrice en actrice is verheugd over haar nieuwe klus. "Dat verzin je toch niet, dat je nu nog iets gaat doen waar je als meisje vroeger van droomde?" Luv bestaat verder uit José Hoebee en Marga Scheide.

Scheide en Oosterhout kennen elkaar al jaren. Daardoor wist de Luv-zangeres dat de presentatrice goed bekend was met het repertoire en ook nog eens goed kan zingen. "Vijftien jaar geleden, toen net mijn man Jacques was overleden, trok zij mij uit het dal en liet ze me weer lachen.", vertelt Scheide. Samen zongen ze wat Luv-liedjes op het strand. "Ze is een goede zangeres hoor!"

Deel uitmaken van Luv is voor Oosterhout een droom die uitkomt. Iets dat ze nooit had verwacht. "Ik was ontzettend verrast toen Marga me belde", vertelt ze. Maar lang hoefde ze er niet over na te denken. "Met mijn schoolvriendinnen deed ik ze vroeger al na", vertelt ze aan de Telegraaf.

En ze moet al snel aan de bak; volgende week vind al het eerste optreden plaats. Daarvoor moet Oosterhout nog wel even de teksten goed leren en de pasjes instuderen. "Maar het gaat zeker lukken voordat ik volgend weekend in het diepe word gegooid."

Patty Brard: blij voor Luv

Patty Brard vertelde aan RTL Boulevard dat ze maar blij is voor de groep. Ze wenst de dames dan ook veel succes. Maar Luv is voor haar verleden tijd, zegt ze erbij. "Het is voor mij jaren geleden, die tijd is voorbij."

Chimène van Oosterhout

Oosterhout speelde in de tv-series Oppassen! en Onderweg naar Morgen. Ook had ze in 1996 een rolletje in Goede Tijden, Slechte Tijden. Verder presenteerde ze onder andere de programma's Yorin Travel, Motor TV en House Vision.

Luv

Luv had een groot succes in de jaren zeventig en tachtig. De dames scoorden hits met Greatest Lover en Casanova. In 2017 vierden Marga Scheide, José Hoebee en Ria Thielsch hun veertigjarig jubileum met een feest.

Foto: Nationaal Archief, Den Haag, Rijksfotoarchief, Luv' in 1979


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater