Artiesten, Muziek, Voorstellingen, Zang

Live Nation bekent doorverkoop concertkaarten

Grote schok in de entertainmentbranche: Live Nation, een van de belangrijkste concertorganisaties ter wereld, heeft bekend grote hoeveelheden toegangskaarten te hebben doorverkocht. Via consultants werden duizenden tickets tegelijkertijd in bulk doorgesluisd. Zo werden veel fans verplicht om veel hogere prijzen te betalen dan normaal. Hiermee wilde Live Nation ook direct profiteren van illegale prijsopdrijving.

Entertainment-website Billboard heeft een opname van een telefoongesprek met Live Nation baas Bob Roux in handen gekregen. Hier wordt besproken om maar liefst 88.000 kaarten van de band Metallica weg te sluizen. Deze opname wordt nu in Minnesota als bewijs gebruikt voor een officiële aanklacht.

Al heel lang worden concertorganisaties verdacht van illegale prijsopdrijving. Kaarten voor grote concerten die direct worden aangeboden op doorverkoop websites, voordat het publiek de kans krijgt om zelf een kaartje voor de normale prijs te krijgen. Doorverkoop sites mogen de prijzen van uitverkochte concerten naar eigen believen verhogen. Dat levert extreem hoge winstmarges op.

Ook in Nederland worden veel tickets op deze manier opgekocht. Doorverkoop is niet persé illegaal, maar daar zijn wel strenge regels voor. Artiesten en fans ergeren zich al jaren groen en geel aan doorverkoop. Doorverkoop wordt bovendien vaak in verband gebracht met oplichting. Daarom werd vorig jaar het verkoopplatform GUTS opgericht. Bekende cabaretiers als Jochem Myjer en Youp van 't Hek waren het zat dat veel fans gedwongen worden om onbetaalbare kaarten te kopen.

Ben je op zoek naar concert voor een normale prijs? Kijk dan in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater