Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Het Nationaal Theaterweekend: voor 10 euro naar een voorstelling
21-01-2019

Het Nationaal Theaterweekend: voor 10 euro naar een voorstelling

Het Nationaal Theaterweekend vindt aankomende weekend weer plaats. Van vrijdag 25 tot en met 27 januari kun je voor maar 10 euro naar voorstellingen in theaters door heel Nederland.

Kennismaking met theater


Het doel van het evenement is om meer mensen kennis te laten maken met theater. Het blijkt een succesformule. Want er zijn nu al honderd voorstellingen uitverkocht en 50.000 kaarten verkocht. Verschillende theaters organiseren tijdens het weekend ook allerlei activiteiten in hun theaters.

Ambassadeurs


Tommie Christiaan en schrijfster Mel Wallis de Vries treden op als ambassadeurs en brengen het theaterweekend onder de aandacht. Tommie Christiaan werd bekend door zijn rol in de musical Zorro. En dit theaterseizoen staat hij in de theaters met zijn solovoorstelling In een ander licht.De boeken van Mel Wallis de Vries genieten een grote populariteit onder jongeren. Verschillende van haar boeken werden dan ook vertaald naar het theater, zoals de thrillermusical Vals, Schuld en Shock.

Meteen een succes


Het eerste Theaterweekend vond plaats in 2016. Het was meteen een succes. Sindsdien groeit het aantal bezoekers én het aantal deelnemende theaters. Dit jaar doen dit jaar 72 theaters mee.

Kijk voor het overzicht van alle theaters die meedoen op www.nationaaltheaterweekend.nl.

Gerelateerd nieuws